Donosi Jurica Radović

Išli biste na Ibizu? Evo kako ćete jeftinije proći!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kako najeftinije srediti prijevoz i smještaj na Ibizi - evo odgovora!

Već u prošlom tekstu upozorio sam vas, ukoliko se odlučite posjetiti Ibizu dobro se financijski potkujte jer na tom otoku ''užitaka'' nećete baš tako jeftino proći. Ipak, otkrit ću vam neke korisne činjenice koje bi vam mogle pomoći na vašem putovanju iz snova.

>> DJ Fatboy Slim pred našim kamerama: 'To zanimanje je odabralo mene'

Planirate li smanjiti troškove, kao prvo vam savjetujem da izbjegavate srce sezone jer tada ćete teško moći išta uštedjeti. A sama sezona na Ibizi starta početkom lipnja i traje do negdje kraja kolovoza. Cijene povratnih avionskih karata od Zagreba do Ibize variraju, pa ih ukoliko idete van prethodno navedenih datuma možete ih naći za 300-tinjak dok su u turističkoj špici od 500 eura pa na dalje. Onima koji se odluče tražiti još jeftinije varijante preko niskotarifnih kompanija i sa polazištem van Hrvatske , preporučam da si odmah skrate muke i plate koju kunu više jer brojna presjedanja sa satima čekanja za transfer na aerodromima , vrlo lako mogu vaš odmor iz snova pretvoriti u onaj iz pakla.

Sa smještajem je slična stvar - cijene noćenja u jednokrevetnoj sobi u hotelu van sezone kreću se oko 170 eura dok u sezoni one skaču na 250, 300... Naravno uvijek se možete odlučiti za varijantu da vas ima više pa podjelite troškove za stan. Ukolio idete u paru, stan za 2 osobe koštat će vas od 150 eura po danu, a gornju granicu teško je predvidjeti.
 
No jeste li se ikada zapitali što biste napravili da kojim slučajem ostanete bez novca na mjestu poput ovog? Takve situacije tamošnjim su ugostiteljima gotovo svakodnevna pojava, a neplaćanje , nerjetko ''razvaljenih'' gostiju ponekad završi i uz intervenciju policije. E pa upravo jednoj takvoj sceni i sam sam svjedočio. Dok sam ispijao kavu ispred svog hotela, pažnju mi je zaokupila obližnja buka. Ubrzo sam shvatio da je cijela gungula nastala radi vidno ''unezvjerene'' gošće. Naime, dvije prijateljice potrošile su sve novce za partijanje, a onda su u klubu našle dva također ''urokana'' frajera i ispričale im kako ih u hotelu pljačkaju i ne žele im platiti... Naposljetku su se svi počeli natezati, masovno tući , letjeli su koferi te je stigla i policija.

Vjerovatno ste pomislili da je ''vesela družina '' završila u zatvoru, no prevarili ste se . Policija ih je legitimirala i dogovorila se s frajerima da curama plate hotel, a onda su ih najnormalnije pustili da i dalje partijaju . Takvo što kod nas bi bilo nemoguće , no za razliku od Hrvata svi koji žive na Ibizi znaju da su tulumi, ružione kao i golema potrošnje turista ono radi čega će nakon ljeta zadovoljno trljati ruke.
 

Pogledaj i ovo showbuzz Morate doći Završni party primoštenske Aurore uz Marka Nastića

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene