Imela bend
Imela bend Foto: Antonio Jović

Mashup snimljen u Zadru ima video-spot koji je sniman na lokacijama koje su inače prepune ljudi, od Kalelarge, kaleta, trgova, Pet bunara, Parka kraljice Jelene, Foruma... ali i privatnih prostora, na kojima ćemo se ovih blagdana (svatko u svom) nalaziti.


Zadarska dica i slavonac... Pitate se što im je zajedničko? Od odgovora koji su vam možda prošli kroz glavu, jedan je sigurno bio - pjesma/pisma. Ova godina je zaista posebna po mnogo toga, a to se najviše vidi sada u predbožićno vrijeme - nema šušura, nema adventskih kućica, nema bendova koji na trgovima uveseljavaju sve one koji su odlučili unatoč hladnom prosinačkom vremenu stajati vani, omotani šalovima i srećom, u masi nasmiješenih lica i ispijati kuhano vino ili pak rum-punch i ne brojati kalorije... jer ipak, Božić je. Zato je ova ekipa odlučila nešto poduzeti!

Vezani članci Ana Bartoniček i Viktor Pravdica Lagani elektro pop zvuk u novoj pjesmi 'Kiša': Atmospheric nakon polugodišnje pauze objavili novi spot Barbara Suhodolčan Mnogi pamte njenu izvedbu himne, a sada je izbacila prvi singl i snimila spot s ljetnom atmosferom na -2 stupnja

Kombinacija koja budi sentiment, mirise na kolače, čaj, fritule, a šalje najljepšu božićnu razglednicu. Doduše... praznih ulica koje su prošlih godina u ovo vrijeme sasvim legitimno mogle promijeniti ime u "Ulica Pusti me da prođem". Odlučili su ne predati se situaciji i konstantom prebrojavanju i zbrajanju sivih brojki, upalili su Božić! Da, Božić ne voli pandemiju, Božić je u srcu i štalici, Božić je u srcu, Božić je kod kuće.

Ova godina je bila izazovna i borbena za sve nas, tako i za idejnog začetnika, ovog malog, a duhom velikog projekta; glazbenika i radio DJ-a/voditelja Jakova Mađarića koji je slavonsku adresu zamijenio onom u predivnom Zadru. Kaže kako je ove godine Božićna atmosfera ušla "na prstima, tiho".

"Ako je već vani tiho, osim kada udari bura ili jugo, u krugu najbližih može biti glasno, uz gitaru i pjesmu... Ma čak i virtualno!" rekao je Jakov koji iza sebe ima uspješne singlove koji su u vrijeme aktualnosti bili na najvećim nacionalnim top listama, njegov "Kišobran" i "Kako si dospjela tamo" samo su neki od njih.

Cijela priča započela je sasvim slučajno, u studiju Dorijana Dukića Dokyja, mladog videografa/fotografa i glazbenika iz Zadra, i to pitanjem "Što će biti s Adventom i gažama?". Kratko je potrajao muk do ponovljenog jednoglasja "A da snimimo nešto božićno?" i odmah je uslijedilo slaganje pjesama za pravi božićni MASHUP, a jednoglasje se pretvorilo u dvoglasje, troglasje... pravo višeglasje mladih zadarskih zaljubljenika u glazbu i svoj grad Zadar.

Dorian je odmah raspisao aranžman za akustični MASHUP, telefon je već bio u rukama i uskoro su nam se odlučili pridružiti svi ljudi koji su u videu koji je snimio Dominik Juričić, a montirao Dorijan Dukić Doky te dodatno začinili cijelu priču.

Posebnu čaroliju od samog početka ovog projekta dala je profesionalna zadarska glumica Mia Zara koja je svoj talent izbrusila na južnoj polutci, točnije u Sydneyu na AADA (Australian Academy of Dramatic Art), a svoju karijeru gradila je u Londonu gdje su je zapazili producenti "Igre prijestolja'' te joj ponudili jednu od većih uloga. Mia je ipak odlučila daske velikih svjetskih kazališta i filmskih setova "donijeti" u svoj voljeni Zadar i time je prva u Hrvatsku dovela prvu originalnu predstavu na originalnom Shakespeareovskom jeziku te je zaslužna za adaptaciju, režiju, a i glumila je u predstavi postavljenoj 2016. u sklopu HNK Zadar. I to pune dvije godine prije nego su na Dubrovačkim ljetnim igrama učinili isto.

Ekipa se okupila i vokali su se počeli slagati, snimati... Jakov je otpjevao svoje dionice, Mia svoje, Dorijan je ih je pratio na klaviru, ali se činilo kako nedostaje nešto da bi bili u potpunosti zadovoljni. Željeli su sve upotpuniti dodatnim vokalom i instrumentom kako bi sve bilo savršeno. Pozvali su još par zaljubljenika u glazbu koji su pristali sudjelovati u priči. Gimnazijalac Lovre Medanić im se pridružio na gitari, a medijski tehničar Petar Kevrić odlučio je svoj doprinos dati u pjesmi "Ja sanjam jedan bijeli Božić." Pridružio im se i mladi student Andrej Zec koji je pokazao svoj talent koji usavršava na satovima solo pjevanja koje pohađa u slobodno vrijeme.

Ovaj mashup ima i svoj video spot koji je sniman na lokacijama koje su inače prepune ljudi, od Kalelarge, kaleta, trgova, Pet bunara, Parka kraljice Jelene, Foruma... ali i privatnih prostora, na kojima ćemo se ovih blagdana (svatko u svom) nalaziti. "Htjeli smo na najjednostavniji način pokazati i drugu stranu Zadra, ali definitivno staviti naglasak na blagdane i ono što nas sve grije oko srca! Nadamo se da će naša blagdanska razglednica iz Zadra izmamiti osmijeh na lice svima!" - poručila je ova raspjevana ekipa.

Malo tko bi rekao da ima 42 godine: Iskoristila trenutak da se presvuče na parkingu kad je mislila da ju nitko ne gleda