Talijanski pop trio Il Volo posjetio je Zagreb u kojem će 21. prosinca nastupiti u Areni. Bit će to njihov prvi nastup u Hrvatskoj

Galerija


"Nismo do sada bili u Zagrebu no drago nam je što ćemo uskoro ovdje nastupiti. Centar grada je prekrasan i oduševili smo se koliko su ljudi pristupačni i dragi. Zapravo ste dosta slični nama Talijanima", kažu dečki iz Il Vola.

Vezani članci Beroš najavio mobilizaciju zagrebačke Arene za oboljele od koronavirusa Mobilizira se zagrebačka Arena za oboljele od korone: Beroš objasnio koje će se pacijente tamo smjestiti i tko će ih liječiti Red ispred HNK-a u Zagrebu (Foto: Pixsell,Emica Elvedji) - 4 Zagrebački HNK građanima pod prozore dovodi soliste i najatraktivnije arije

Operni pop sastav, koji čine bariton Gianluca Ginoble (23) te dva tenora Piero Barone (25) i Ignazio Boschetto (23) u utorak su prvi put posjetili Hrvatsku. Dobro raspoloženi trio prošetao je gradom i usput porazgovarao s prolaznicima pa tako i s parom na klupi na Zrinjevcu. I to na talijanskom jer je par umirovljenika porijeklom iz Trsta. Zagreb im se toliko svidio da sljedeće godine, kažu, planiraju ljetovati u Hrvatskoj.

Il Volo u Zagrebu
Il Volo u Zagrebu Foto: PR

 

Dečki su nedavno uspješno završili turneju u Sjevernoj i Južnoj Americi, a krajem godine u organizaciji Star produkcije prvi put dolaze u Hrvatsku. Svjetska senzacija iz Italije 21. prosinca nastupit će u zagrebačkoj Areni. 


Prvi album “Il Volo” objavili su 2010. za europsko, američko i latinoameričko tržište. Da je riječ o svjetskoj senzaciji potvrdili su već u startu nastupom u najvećim televizijskim emisijama kao što su “Američki idol”, “Good Morning, America”, “The Tonight Show”, “America's Got Talent", “The Ellen DeGeneres Show”…

Il Volo u Zagrebu
Il Volo Foto: Foto: PR

Iako ih uspoređuju s Tri tenora, dečki ističu kako iako im laskaju takve usporedbe, ne vole ih, jer žele biti jedinstveni. No njihov potencijal otkrio je jedan od Tri tenora, Plácido Domingo s kojim su radili na projektu Notte Magica. Riječ je o projektu koji je ujedno posveta originalnim Tenorima, Domingu, Carrerasu i Pavarottiju, a na albumu se nalaze neke od najpoznatijih pjesama koje je otpjevao slavni trojac. Il Volo je tako postao i prvi talijanski sastav koji je dobio dozvolu za obrade tih skladbi.

Il Volo svjetski show odlučili su pokazati i hrvatskoj publici, a kako to zvuči uživo moći će se vidjeti 21. prosinca u Areni Zagreb. Ulaznice po cijeni već od 220 kuna mogu se kupiti u sustavu Eventim I na svim prodajnim mjestima Eventima.