Hus je otkrio dosad nepoznate detalje o odnosima unutar benda.

Galerija


Bliži se dan kada će najveći hitovi Parnog valjka oriti Spaladium Arenom. Tim povodom jedan od osnivača grupe, legendarni Husein Hasanefendić Hus, otkrio je dosad nepoznate detalje o odnosima unutar benda.

Što očekuje publiku u Splitu, 19.11.2016., kada dolazite u Spaladium Arenu?
U Spaldiumu ćemo ponoviti koncepciju pulskog koncerta, a to znači programski i produkcijski najzahtjevniji koncert koji smo dosada postavili.  Ukratko, biti će mega.

OVDJE pročitajte i kako je Parni valjak dobio ime.

Kakvi su nastupi u Splitu?
Rijetki. Šalim se, iako u Splitu zaista ne sviramo prečesto, ti su nam koncerti važni jer je splitska publika prilično zahtjevna. Moraš dati maksimum, a onda znaju nagraditi.

Koliko su za normalno funkcioniranje važni odnosi unutar benda?
Odnosi unutar benda su ključni. Nikakav novac nas ne bi držao na okupu da se međusobno ne podnosimo. Kako možeš stvarati nešto dobro sa ljudima koji ti nisu dragi?

Jesu li unutar benda prisutne svađe i koliko su one konstruktivne?
Naše svađe nakon koncerata, koje bi ja nazvao malo glasnijim raspravama, su ušle u legendu. Ljudima oko nas nije jasno šta se mi to dernjamo kad je sve bilo super. Mi imamo svoje kriterije i sve te rasprave ili svađe proizlaze iz želje da bude još bolje.

Koliko se današnja glazbena scena razlikuje od one prije četiri desetljeća?
Danas se glazba češće tretira kao proizvod, kao potrošna roba. Estrada u onom svom jeftinom značenju je prisutnija i dominantnija nego nekada. Nema toliko entuzijazma i idealizma ali to naravno ne treba generalizirati.

Husein Hasanefendić Hus (FOTO: Dusko Marusic/Pixsell)
Husein Hasanefendić Hus (FOTO: Dusko Marusic/Pixsell)