Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Red Bull BC One najprestižnije je breakdance natjecanje u svijetu, a plesači se betlovima 1 na 1 bore za svoje mjesto u svjetskom vrhu. Ove godine se u Kijevu natjecao i Hrvat - Domagoj Jurković!


Osječanin Domagoj Jurković u subotu je 28. rujna u ukrajinskom Kijevu ponosno predstavljao hrvatske breakdance snage. Nakon što je u travnju okrunjen pobjednikom Red Bull BC One Cyphera u Zagrebu, Domagoj, poznatiji kao 2nd Blind, imao je priliku sudjelovati na regionalnom finalu za Istočnu Europu i boriti se za odlazak na veliko svjetsko finale u Južnu Koreju.

>> Red Bull BC ONE natjecanje u breakdanceu: Natječe se i jedan Hrvat!

Vezani članci Fail Cijeli svijet smije se istočnoj Europi, a za to postoje jako dobri razlozi Olimpijada u izolaciji Obitelj organizirala olimpijadu u izolaciji, pogledajte urnebesne kategorijeRed Bull BC One
najprestižnije je breakdance natjecanje u svijetu, a plesači se betlovima 1 na 1 bore za svoje mjesto u svjetskom vrhu. Pobjednici više od 60 nacionalnih natjecanja podijeljeni su u 6 regionalnih finala, nakon čega samo najbolji imaju priliku sudjelovati u velikom svjetskom finalu.

U završnici hrvatskog Red Bull BC One Cyphera u travnju ove godine Domagoj se našao u dvoboju s prošlogodišnjim hrvatskim prvakom Lukom Anakovićem, a nakon neizvjesnog betla uspio si je osigurati kartu za regionalno finale Istočne Europe u Kijevu. U prvom krugu u Ukrajini dočekao ga je energični Rus Cheerito, poznat po svom neobičnom plesnom stilu. Nažalost, Domagoj nije prošao dalje, no natjecanje mu je donijelo novo iskustvo u betlanju s nekima od najboljih brejkera na svjetskoj sceni.

Iz ukrajinskog finala na svjetsko Red Bull BC One finale putuje domaći breakdance junak Robin. Cijelo natjecanje možete pogledati u videu.
 

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook