Treća po redu

Hana Huljić predstavila novu pjesmu u hrvatskom i engleskom ruhu: "Smislila sam ju jedno ljeto u vožnji"

Hana Huljić Hana Huljić PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Hana Huljić Hana Huljić +0 Hana Huljić Galerija

Mlada glazbenica Hana Huljić predstavlja svoju treću pjesmu "Sedmo nebo".

Nakon debitantske pjesme "Alisa", drugog uratka naziva "Noć bez snova", i treću u nizu Hana Huljić potpisuje kao kantautor.

Pogledaj i ovo Hana Huljić kakav splet okolnosti! Sjećate se kad se Hana Huljić pojavila u spotu Danijele Martinović? Evo za koju pjesmu je to bilo!

"Pjesmu sam jedno ljeto smislila u vožnji i odmah snimila na diktafon da je ne zaboravim. Riječ "rođendan" koju je netko tada spomenuo na radiju nesvjesno me inspirirala i odmah sam otpjevala refren", priča Hana.

I ova je pjesma objavljena na dva jezika – hrvatskom i engleskom – na kojem nosim naziv "Birthday" jer je ova magistra kompozicije i glazbene teorije, obzirom kako joj je blisko strano glazbeno tržište koje istražuje već nekoliko godina nastupajući kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama diljem svijeta, prije svega pjesmu zamislila na engleskom jeziku.

"Nakon što je pjesma nastala, slijedila je dvomjesečna turneja po Kini, te je pjesma zapravo tamo i završena. Zanimljiva je priča kako sam je dovršila zajedno s aranžerom Richardom Raynerom - svirajući na gumenoj kineskoj klavijaturi groznog zvuka koju sam nosila sa sobom, u improviziranom studiju pjevala sam između tri jastuka kojima smo obložili snimač na mobitelu. Sve to bilo je tako spontano i nisam očekivala da će on već sutradan u autobusu napraviti aranžman na tu snimku", ispričala je anegdotu mlada glazbenica.

Hana Huljić za englesku verziju "Birthday" potpisuje glazbu i tekst, dok je za tekst hrvatske verzije "Sedmo nebo", pomoć imala od mame - Vjekoslave Huljić.

Za pjesmu "Sedmo nebo" snimljen je i spot koji je Hana dugo smišljala i pripremala te izrađivala sve potrebno za njega, i dala, kako kaže cijelu sebe u tu posebnu priču.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene