zabava zagarantirana

Ludilo se sprema: Grandmaster Flash stiže u Zagreb!

Grandmaster Flash (FOTO: Instagram) Grandmaster Flash (FOTO: Instagram)

Sjajan audio-video nastup i veliki interaktivni vizualni hip-hop block party oduševit će Zagrepčane.

Legendarni Grandmaster Flash dolazi u The Garden Brewery u nedjelju 19. studenog 2017. gdje će predstaviti ekskluzivni audio-video nastup. DJ, inovator, pionir, jedan od kreatora i temelja hip-hop kulture na jedini nastup u regiji dolazi u sklopu turneje “Hip Hop, People, Places and Things”. Posljednje ulaznice su u prodaji.

Dolazeći iz južnog Bronxa ranih 70-ih, Grandmaster Flash je neosporno jedan od najvećih inovatora hip-hopa. Začetnik je tehnike miksanja i scratchanja, usavršio je beat looping, te otkrio mnoge legendarne beatove koji se i dan danas koriste u glazbi, stoga ne čudi da ga je New York Times nazvao prvim virtuozom hip-hopa.

Grandmaster Flash donosi svoj sjajni live show, prvu interaktivnu vizualnu povijest hip-hop block partyja u zagrebački kvart Žitnjak. Glazba 70-ih je pogonila probitak hip-hopa, a s pristupom arhivskim master snimkama, fotografijama, videima većine izdavačkih kuća, show koji donosi Grandmaster Flash je slavlje najformativnijeg razdoblja žanra.

Zaslužan je za kreiranje i usavršavanje DJ tehnika backspin ili quick-mix, kao i umjetnosti scratchanja. Grandmaster Flash je poznat po radu sa svojom grupom Furious Five čiji je album prvijenac “The Message” uveo hip-hop kao sredstvo komentiranja društvenih situacija. Danas je glas cijele generacije hip-hop pionira iz 1970-ih. Od sjajnih live nastupa, preko uloge glazbenog supervizora na Netflixovoj seriji “The Get Down”, GMF je povjesničar, pripovjedač i kuturna sila.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene