Francuz u Zagrebu:

Delicije 'za prste polizati' kojima ne mogu odoljeti ni poznati!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Francuske delicije osobno radi francuski kuhar koji se igrom slučajka našao u Zagrebu. Bili smo na rođendanu i provjerili kako se snašao Francuz u Zagrebu!

Luksuzni francuski restoran Les Ponts proslavio prvu godinu svoga poslovanja ugostivši mnoge goste koji su uživali u delicijama poznatog kuhara Jean Marc Tachetoma. 

Pogledaj i ovo Lana Klingor Mihić Sve je zabilježila Lana Klingor Mihić pokazala kako izgleda nakon operacije grudi: "Nisam sklona laganju i skrivanju"

U travnju 2013. Les Ponts je izašao u vodiču Maitres Cuisiniers de France! Zahvaljujudi restoranu Les Ponts , Hrvatska i Zagreb se po PRVI puta u povijesti nalaze u jednom takvom vodiču koji je svjetski poznat.

Uz vrhunska vina, nezaobilazne deserte i ugodnu i romantičnu atmosferu rođendanska proslava oduševila je sve prisutne. Imali smo priliku i porazgovarati s vrhunskih kuharom koji nam je otkrio svoja omiljena jela, ali i to kako se uopće jedan Francuz našao u Zagrebu.

Francuz u Zagrebu

'Kada smo u Francuskoj imali svoj restoran, i prije 15 godina smo surađivali s ljudima s ovih prostora bivše Jugoslavije. Možda je i to bila nit vodilja koja me dovela ovdje. Imao sam i prijatelja iz Karlovca koji me upoznao s vlasnikom restorana. Čast mi je predstavljati francusku kuhinju u Hrvatskoj, jako se dobro ovdje osjećam i jako sam bio dobro prihvaćen. Mogu reći da imamo blisku kulinarsku kulturu', poručio je slavni kuhar koji nenajavljeno dolazi u Zagreb svakih par tjedana i smišlja i priprema nova jela za nepca zagrebačkih gostiju ', rekao je kuhar Jean Marc Tachetom.

Sam osobno bira jednostavna jela i namirnice, obožava jaja (organski uzgojena), tjesteninu i tartufe.

Kako i priliči luksuznim restoranima tako je i Les Ponts jučer ponudio samo najbolje od svoje ponude, a u čarima ovog šarmantnog restorana između ostalih uživali su sinoć Marija Husar Rimac sa suprugom Vjekom, Ibrica Jusić, gradonačelnik Milan Bandić koji je došao čestitaki obitelji Čerkez, Sandi Cenov te mnogi drugi.

O Les Pontsu

Les Ponts je prvi autentični francuski restoran u Zagrebu otvoren 10.svibnja 2012. godine u sklopu Green Gold Centra (etaža -1). Poznatom francuskom kuharu Jean Marc Tachetu mentor je bio Paul Bocuse, jedan od najvažnijih svjetskih kuhara u posljednjih stotinu godina. Tachet je jedan od najmlađih francuskih chefova koji su stekli prestižnu titulu Meilleur Ouvier de France (najbolji francuski radnik/obrtnik, koja u gastronomiji ima iznimno značenje).

Les Ponts je prvi restoran u Hrvatskoj koji je dobio Halal certifikat (zaposlenici restorana prošli su obuku u islamskoj zajednici). Riječ je o certifikatu koji dokazuje kako su obroci u skladu s islamskim propisima te kao takvi mogu biti ponuđeni gostima islamske vjeroispovjesti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene