Ogroman interes

Odlična vijest za fanove Foo Fightersa: Objavljen datum drugog koncerta u Puli!

Foo Fighters (FOTO: PR) Foo Fighters (FOTO: PR) 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Foo Fighters (FOTO: PR) Galerija

Foo Fightersi će u Puli održati dva koncerta.

Ulaznice za premijerno gostovanje američkih rock-legendi, skupine Foo Fighters, 19. lipnja iduće godine u pulskoj Areni, rasprodane su za manje od dvije minute krajem prošlog mjeseca.

Pogledaj i ovo Ida Prester tulum za ročkas! Šljokičasti koncert za prvi solo album i 20 godina karijere: "Treba iza sebe ostaviti dobru energiju, jer smo na ovoj planeti tako kratko"

Oduševljeni nevjerojatnim interesom, bend i menadžment nekoliko su tjedana radili na rasporedu ne bi li uspjeli domaćim fanovima ponuditi dodatni koncert. Taj termin sada je potvrđen za utorak 18. lipnja i ulaznice za njega u prodaju idu već sutra, u petak 14. prosinca točno u 10:00, po istim cijenama kao i za prvi najavljeni koncert.

Na dva izrazito ekskluzivna nastupa, s brojem ulaznica ograničenim na samo 7000 po danu, Foo Fighters će dva dana zaredom odsvirati svoj puni samostalni cjelovečernji koncert, trajanja minimalno 2 i pol sata.

Pula je jedini europski grad u kojem će Foo Fighters iduće godine odsvirati dva koncerta, a praksa da nastupaju dva dana zaredom, i još u istom gradu, izuzetno je rijetka za bend. Naglasiti treba i da će nakon U2 na Maksimiru 2009. godine, ovo biti prvi put da jedno ovako veliko inozemno stadionsko ime nastupa dan za danom u Hrvatskoj.

Dave Grohl, bivši bubnjar Nirvane, osnovao je Foo Fighterse 1994., nakon smrti Kurta Cobaina i neko vrijeme bio jedini službeni član. U sljedećim sezonama bendom je prošlo nekoliko članova, nakon kojih se, nešto prije 2000. iskristalizirala postava koju su uz Grohla činili Nate Mendel (bas), Chris Shiflett (gitara) i Taylor Hawkins (bubnjevi). Njih je 2006. pojačao Pat Smear, Nirvanin touring guitarist i kratkotrajni član Fightersa sredinom 90-ih te klavijaturist Rami Jaffee, koji s bendom surađuje od 2005., ali je 2017. postao punopravan član.

U 24 godine dugoj povijesti Foo Fighters su objavili 9 studijskih albuma, osvojili 12 nagrada Grammy, i samo u SAD-u prodali više od 14 milijuna albuma. Headlineri su svih najvećih svjetskih festivala, a na samostalnim koncertima nižu impresivne brojke posjeta. Tako su ranije ove godine na londonskom Olimpijskom stadionu u dva koncerta skupili ukupno 140.000 ljudi.

Njihov posljednji studijski album, "Concrete and Gold", objavljen 2017., odveo ih je na nekoliko globalnih stadionskih turneja. Ovu godinu bend je započeo na rasprodanoj seriji nastupa po Australiji i Novom Zelandu, a tijekom ljeta svirali su pomno odabrane stadione i legendarne dvorane poput Madison Square Gardena u New Yorku, Fenway Parka u Bostonu ili Wrigley Field u Chicagu. Ljeto su završili na festivalu Cal Jam u okolici Los Angelesa, na festivalu koji je pokrenuo sam bend i na kojem uz njih svake godine sviraju njihovi prijatelji i kolege iz srodnih bendova.

Ljeto 2019. godine bend će provesti nastupajući na manjem broju europskih festivala, kombiniranih sa samostalnim koncertima, od kojih će dva odsvirati upravo u pulskoj Areni.

Ulaznice za novi koncert u prodaji će biti od petka 14. prosinca točno u 10:00, a po osobi, odnosno transakciji, moguće je kupiti maksimalno 4 ulaznice.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene