Za ljetne noći u metropoli

Flamenco Festival Zagreb: Stiže jedna od najvećih zvijezda flamenca u Španjolskoj - Selena Muñoz

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon prošlogodišnjeg uspješno realiziranog Prvog festivala flamenca u regiji, Flamenco Festival Zagreb vraća se na Scenu Amadeo.

Flamenco Festival Zagreb ovog ljeta ima još bogatiji program! NA Sceni Amadeo ponovno se sastaju renomirani umjetnici flamenca iz regije (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora), ali ove godine uz pojačanje umjetnika iz Mađarske te jedne od velikih, trenutno i najvećih imena umjetnosti flamenca u Španjolskoj, plesačice Selene Muñoz.

O uspješnosti i ozbiljnosti ovog projekta govori i podatak da je Flamenco Festival Zagreb ukljucen u agendu najpoznatijeg vodiča za flamenco na svijetu – GuiaFlama te je organizator Festivala, Udruga Adastra Art, ponosna što je u samo godinu dana uspješno postavila Zagreb na kartu svjetskih pozornica flamenca.

Drugi festival flamenca u Zagrebu odaje počast svim ženama koje su se istaknule u ovoj umjetnosti. Više od 30 umjetnika u 7 predstava nude suvremeniju, aktualniju perspektivu flamenca, dajući alternativu, nove vrijednosti koje proizlaze iz njegovih različitih manifestacija.

Pogledaj i ovo Asim Ugljen, Nika Jelić Ušao u povijest Asimu je pošlo za rukom nešto što nikome dosad nije: ''Ovo je bila jedna ozbiljna borba!''

Ove godine, festival je dopunjen programima radionica za najmanje te besplatnim radionicama flamenca, sve u svrhu približavanja čarolije flamenca, koji je 2010. proglašen svjetskom nematerijalnom baštinom čovječanstva prema UNESCO-u, široj publici.

Usporedno s već spomenutim aktivnostima i događanjima, predstavit će se i izložbu fotografija umjetnika Aleksandra Topalovića, pod nazivom “Movimientos” (Pokreti).

Organizatori pozivaju sve građane i posjetitelje grada Zagreba da upoznaju talent umjetnika Drugog festivala flamenca u Zagrebu i uživaju u njemu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene