Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti objavila da Zvizdan nije ušao u uži izbor za za najbolji film na stranom jeziku.


Film "Zvizdan" Dalibora Matanića nije ušao u suženi izbor kandidata za najbolji film na stranom jeziku za 88. dodjelu Oscara, objavila je Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

Vezani članci Scena iz filma koji je djelomično sniman u Rovinju - 1 U glavnoj dvorani cijepljenje, u drugom dijelu neometano grade kulise: Hrvatska je i u vrijeme pandemije filmska meka Kirk Douglas (Foto: AFP) Preminula holivudska legenda i oskarovac Kirk Douglas, ožalošćeni sin poručio: ''Za svijet je bio legenda, meni je bio samo tata''

Filmovi iz devet zemalja od 80 prijavljenih ušli su u uži izbor, objavila je Akademija.

'Surogat' je prvi animirani film izvan Amerike koji je dobio zlatni kipić

Među njima će se izabrati pet koji će biti nominirani za Oscara. Ta će odluka biti objavljena u siječnju.
U uži izbor ušli su filmovi "Saulov sin" (redatelj Laszlo Nemes, Mađarska), "Najnoviji zavjet" (Jaco Van Dormael, Belgija), "Zagrljaj zmije" (Ciro Guerra, Kolumbija), "Rat" (Tobias Lindholm, Danska), "Mačevalac" (Klaus Haro, Finska), "Mustang" (Deniz Gamze Erguven, Francuska), "Viva" (Paddy Breathnach, Irska), "Labirint laži" (Giulio Ricciarelli, Njemačka) i "Vuk" (Nadži Abu Nouar, Jordan).

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook