Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na programu jučer započetog Sundance Film Festivala premijerno će biti prikazana hrvatska manjinska koprodukcija Krugovi u režiji Srdana Golubovića.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO - RIJEŠEN MISTERIJ? Slika nije dostupna Misterij Jadrana: Kakvi su to podmorski krugovi kraj Dugog otoka?

Nakon Sundancea, Krugovi će biti prikazani u programu Forum prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.
Jučer je u Park Cityju u američkoj saveznoj državi Utah počeo Sundance Film Festival, najveći i najznačajniji američki festival nezavisnog filma.

U Međunarodnoj konkurenciji igranog filma ove se godine prikazuje hrvatska manjinska koprodukcija Krugovi u režiji Srdana Golubovića s Leonom Lučevom u jednoj od naslovnih uloga. Film čiji je hrvatski koproducent Propeler film prikazuje se 18., 19., 20., 23. i 25. siječnja na nekoliko lokacija.
Nakon Sundancea, Krugovi će biti prikazani u programu Forum prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Podsjetimo, u istom programu prikazat će se i hrvatski film Obrana i zaštita u režiji Bobe Jelčića koji je nedavno predstavljen na konferenciji za medije u Hrvatskom audiovizualnom centru.

Krugovi su suvremena priča o jednom herojskom djelu i njegovim posljedicama. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i Trebinju prateći likove koji su, kao svjedoci događaja iz prošlosti, motivirani donositi odluke koje će im promijeniti živote. Nebojša (Nebojša Glogovac), svjedok događaja u kojem je stradao njegov najbolji prijatelj, suočava se s ubojicom svog prijatelja kako bi odagnao grižnju savjesti; Haris (Leon Lučev), koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća riskirajući sve kako bi pomogao ugroženoj ženi; a sin jednog od ubojica u susretu s ocem stradalog heroja otvara put za prevladavanje tragične prošlosti.

U glavnim ulogama pojavljuju se Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Vuk Kostić i Boris Isaković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook