Zagrebačkoj će se publici i ove godine predstaviti jedanaest najuspješnijih klapa s ovogodišnjeg jubilarnog 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016.


Festival dalmatinskih klapa Omiš, po 32. put, organizira tradicionalni Svečani koncert pod nazivom „Pismo moja, hrli tamo (Zagrebu na dar)“ koji će se održati u petak, 4. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 sati. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.

FDK Omiš (Foto: PR)

U iznimno zanimljivom programu Svečanog koncerta, zagrebačkoj će se publici i ove godine predstaviti jedanaest najuspješnijih klapa s ovogodišnjeg jubilarnog 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016., i to:

FDK Omiš (Foto: PR)

Muške klape: VINČACE – Novi Vinodolski, SV. NIKOLA – Metković, BUNARI – Vodice, CONTRA - Split MRIŽA – Split, OŠJAK – Vela Luka, TROGIR – Trogir,

Ženske klape: ARMORIN – Zagreb, NEVERIN – Kaštel Lukšić, CESARICE – Zagreb,

Mješovita klapa: BASCA – Baška Voda

Kroz program će nas voditi: Edita Lučić-Jelić i Branko Uvodić.

FDK Omiš (Foto: PR)

Tradicionalni Svečani koncert Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Zagrebu izuzetno je vrijedan i jedinstven klapski događaj, na kojem su uistinu na pravi način prezentira izvorna dalmatinska klapska pjesma.

Sam odabir klapa, kao i kvaliteta programa koncerta, daju nam za pravo da istaknemo da će se u hramu hrvatske kulture, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, održati prava svetkovina dalmatinske klapske pjesme.