Fašnik je spreman po 188. puta preuzeti vlast u Samoboru, najavljeno je na konferenciji za medije uoči početka Samoborskog fašnika.


U dva vikenda, od petka 21. veljače do utorka 4. ožujka, živjet će se pod maskama, na cjelodnevnim fašničkim zabavama, a sve pod sloganom Imamo vizu, skurimo krizu.

Princ i Sraka zaključali svoju ljubav za Valentinovo!

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Dodjelom nagrada i spaljivanjem završio 188. Samoborski fašnik Slika nije dostupna Samoborski Princ Fašnik je opet platio za sve hrvatske bedastoće

Direktorica Turističke zajednice grada Samobora Zdravka Škugor Ferdebar najavila je u ime organizatora kako će kompletan fašnički program biti besplatan, kao i parking tijekom programa, a uz bogat program na pet fašničkih lokacija u centru grada, svoju ponudu dodatno su obogatili i samoborski ugostitelji, kojih se čak 25 uključilo u fašnički program.

'Sve je spremno za primopredaju vlasti u petak, 21. veljače, od 18 sati i 30 minuta, kada očekujemo da ćemo, uz ključeve grada, od aktualne vlasti dobiti i punu blagajnu. No, bez obzira bila puna ili prazna u Fašničkoj republici vas čeka veselje', rekla je Zdravka Škugor Ferdebar.

Zahvalila je svim sponzorima i donatorima koji su se uključili u ovogodišnju fašniku priču te samoborskim ugostiteljima koji su promovirali gastronomsku ponudu grada - Gabreku 1929, Samoborskoj kleti, Samoborskoj pivnici, Mlinu iz bajke, Kavani Livadić, Trgovini Re-Ni, Bermetu Filepec i Vinu Sirovica.

Jedan od fašničkih noviteta je i snažnije uključenje maskiranih skupina iz inozemstva pa su uz više od 4500 lokalnih maškara te 25 gostujućih skupina iz čitave Hrvatske svoj dolazak najavili i gosti iz Slovenije, Makedonije i BiH. Najbrojniji gosti Samoborske fašničke republike po običaju će pak biti Zagrepčani, što je potvrdila i voditeljica Odsjeka za turizam Grada Zagreba Martina Bienenfeld.
'Koristim priliku pozvati sve svoje sugrađane da dođu u susjedni Samobor, kao što su to činili i prethodnih godina, i da se pridruže samoborskoj gotovo dvostoljetnoj tradiciji fašnikovanja ', rekla je Bienenfeld te od fašničkih likova Princa, Srake, Suca i Fiškala preuzela i službenu vizu za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Poziv svima na najzabavnije dane u Samoboru uputila je i zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković, uz obećanje svima da će na fašniku naći nešto i za sebe.
Garancija toga je i program u kojem će biti za svakoga ponešto: najmlađima pripada jutarnji dio vikend programa, odraslima popodnevni, a ponajbolje maskirani posjetitelji će moći i do nagrada iz fonda vrijednog oko 70 tisuća kuna. Tradicionalno će svoje šaljive dekoracije predstaviti i lokalni mjesni odbori, a pročelja zgrada krasit će vizuali koje su osmislili majstori karikatura Nik Titanik i Niko Barun, u duhu političke satire.

Večeri su ispunjene glazbenim gostima na središnjoj pozornici na Trgu kralja Tomislava i u fašničkom šatoru. Između ostalog, nastupaju Opća opasnost, Jacques Houdek, Maja Šuput, Žiga i bandisti, Kawasaki 3p i mnogi drugi.

'Pozivamo sve naše drage goste na Fašnik, jer zagarantiran im je dobar provod i cjelodnevna zabava, osobito tijekom vikenda kada program počinje u jutarnjim satima, a završava u kasnim noćnim' – zaključila je Zdravka Škugor Ferdebar.

Detaljni program nalazi se na službenoj web stranici www.fasnik.com.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju