Premijera

Emanuel Pavon, čelist čiji je uspjeh zapisan u zvijezdama, predstavlja obradu skladbe ''Saman''

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Emanuel Pavon, mladi je glazbenik i član Zagrebačke filharmonije koji je obradio svjetski poznatu melodiju.

Na valu vanserijskih uspjeha hrvatskih violončelista, pojavilo se jedno novo ime, Emanuel Pavon, koji je u suradnji s diskografskom kućom Hit Records krenuo u osvajanje scene.

Na prvo glazbeno putovanje Emanuel, vas poziva uz obradu skladbe 'Saman', svjetski poznatog islandskog kompozitora i producenta, Ólafura Arnaldsa.


Savršeni spoj moćnog i upečatljivog zvuka čela uz modernu produkciju, aduti su kojima će mladi glazbenik i član Zagrebačke filharmonije, zasigurno privući pažnju publike i struke.

Obraditi svjetski poznatu melodiju, a ujedno se i istaknuti, nešto je što ne polazi svakome od ruke. Način na koji to radi Emanuel, fantastičan je. Prepustite se trenutku, uživajte i slušajte ono što vam je pripremio. Sviranje, kvaliteta i način izvedbe, tek su mali dio odlične glazbene slagalice sa Emanuelovim potpisom.

'Veliki sam obožavatelj Ólafura Arnaldsa. Njegova glazba prati me od srednje škole i ostavila je trag na mene, kao umjetnika. Nakon njegovog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture imao sam prilike razgovarati s njime, te sam tom prigodom izrazio želju, da obradim skladbu po njegovom izboru. Sama ideja činila mu se jako zanimljiva, i njegov odabir pao je na 'Saman'.

Sama riječ Saman, ima brojna značenja. Od zapadnoindijskog izraza za "kišno drvo", do perzijskog imena i prezimena, što znači "mirno" i "utjeha". Oba značenja dobro opisuju njegovu skladbu.
Na islandskom, odakle i potječe sam skladatelj, Saman znači „zajedno“ što je navjerojatnije glavni motiv inspiracije za skladbu.', poručuje Emanuel.

Zanimljivo je spomenuti da je Glazbenu akademiju završio u klasi istaknute hrvatske umjetnice Monike Leskovar i da pokazuje glazbenu širinu, koja se ogleda kroz njegov pristup različitim glazbenim žanrovima.

Jedan od trenutaka koje će pamtiti, svakako je i nastup uz Jacquesa Houdeka, na Eurosongu u Kijevu, 2017. godine. Uz sve to Emanuel je održao brojne solo koncerte, od kojih valja izdvojiti onaj iz Lisinskog 2019. godine, uz Zagrebačku filharmoniju.

'Saman' je dobila i svoje video izdanje, koje priča jednu posebnu priču, a gledajući kadrove, jednostavno će te poželjeti uživo osjetiti atmosferu.

Redatelj spota je Ivan Ileković, dok iza montaže stoji Domagoj Dušek.
SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene