Svi u Susedgrad

Predstava za 15+: Njezini se romani i danas čitaju do zadnjeg retka

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ovom dokumentarno-igranom dramom temeljenom na arhivskoj građi, Zagorkinim autobiografskim zapisima i romanu „Kamen na cesti“ Kazalište „Smješko“ pokrenulo je scenu za publiku 15+.

Duodrama o Mariji Jurić Zagorki „Kakva majka, takva kći“ Kazališta „Smješko“ ulazi u novu kazališnu sezonu s izvedbom u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u srijedu 18. listopada s početkom u 20 sati. Autorica je teksta Frana Marija Vranković, režiju potpisuje Jasmin Novljaković, a u predstavi igraju Mia Krajcar i Mirta Zečević.

U ovoj 70-minutnoj predstavi publika prati suživot Marije Jurić Zagorke i njezine majke Josipe od Zagorkina rođenja 2. ožujka 1873. u kuriji Negrovec do njihova posljednjeg susreta na sprovodu Marijine mlađe sestre Dragice, u Krapini 16. studenog 1897. godine. Bile su to opravo odlučujuće godine u formiranju osobe koja će kasnije postati prvom hrvatskom novinarkom i književnicom čiji se romani do danas s nestrpljenjem čitaju do zadnjeg retka. Ovom dokumentarno-igranom dramom temeljenom na arhivskoj građi, Zagorkinim autobiografskim zapisima i romanu „Kamen na cesti“ Kazalište „Smješko“ pokrenulo je scenu za publiku 15+.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene