Dubioza Kolektiv održala je prvi zagrebački koncert koncert nakon izlaska albuma 'Apsurdistan'u rasprodanoj velikoj dvorani Doma sportova.


Nakon iskoraka “Hladnog piva” od lokalnih gajničkih punkera do dvoranskih zvijezda i nakon nešto predvidljivijeg masovnog uspjeha TBF-a, najnovija senzacija dolazi nam na laboratorijsko stakalce iz regije.

Vezani članci Vesna Pisarović - 1 Vesna Pisarović otkrila zašto ne govori o braku sa sinom poznatog političara: "Bolje da šutim" Editors - 4 Editors donose isključivo hitove na najveće solo gostovanje u Hrvatskoj

Dubioza Kolektiv, kako sami kažu, “međukantolana” bh skupina i njihovi menadžeri dobro su odmjerili puls njihovih hrvatskih slušatelja, odlučili se za veliku dvoranu Doma sportova i rasprodali je danima uoči subotnjeg koncerta.

>> Dubioza Kolektiv: 'Koriste naše fazone iz grada i onda to ubace u seriju'

Tajming je očito bio savršen; najnoviji album “Apsurdistan”, ponuđen na besplatni download, u kratkom je vremenu značajno povećao masu njihovih obožavatelja, ponudio neke od najvećih hitova benda (“Kažu”, “Volio bih”) i postigao ono što je osnova svakog masovnog uspjeha - napravili su to da je “in” biti u blizini benda.

Publika u Domu sportova doista reagirala onako kako treba - velika je većina dobro poznavala pjesme, uživala je i reagirala na “najispravniji” način.

Dubiozi je na umu zabava, ne umjetnost. A kako su se zabavljali, pogledajte u galeriji.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook