Dobitnici su Porina za životno djelo Pavica Gvozdić, Oliver Dragojević i Jakša Fiamengo.

Galerija


Oliver Dragojević ima razloga za slavlje. Osim što se dobro oporavlja, glazbenik se veseli i nagradi Porin za životno djelo.

Vezani članci Porin 2018. (Foto: PIXSELL) - 7 Mia Dimšić slavljenica večeri, najemotivniji dio govor Olivera Dragojevića: ''Želim da se nastavi ovo moje putovanje'!' Mia Dimšić (Foto: Karmen Poznić/Oblak photography) Iza sebe ostavila Severinu, Josipu Lisac, Natali... Mlada Mia osvojila najviše nominacija za Porin!

Dobitnicima Porina za životno djelo statua će biti uručena na svečanoj dodjeli 23. ožujka u Splitu. Nagrada se dodjeljuje onim umjetnicima koji su svojim znanjem i radom zadužili hrvatsku glazbu. Ovogodišnji su dobitnici pijanistica Pavica Gvozdić, legenda glazbene scene Oliver Dragojević te autor i književnik Jakša Fiamengo. Vijest je objavljena na službenim stranicama Porina.

Oliver Dragojević ima karijeru dugu 50 godina te više od 40 snimljenih albuma, live albuma i kompilacija. Jedan je od rijetkih domaćih glazbenika koji je nastupio u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sydneyju.

Oliver Dragojević (Foto: PIXSELL) - 4
Oliver Dragojević (Foto: PIXSELL) - 4 Foto: Pixsell