Pridružite se

Do kraja Špancirfesta: Laibach, Stereo MC's, Djaikovski, Parni valjak i mnogi drugi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Polovica Festivala dobrih emocija je iza nas.

Iako ga je povremeno mučilo loše vrijeme, Špancirfest je u svom "sweet sixteen" izdanju već vidio nekoliko antologijskih koncertnih nastupa, ulični i kreativni programi skupljaju same pohvale, a o after tulumi kod Arene polako ulaze u legendu. No, tek smo na polovici i čeka nas bogati program do kraja festivala, s nekim manjim izmjenama.

Pogledaj i ovo showbuzz DOBRA ZABAVA Kazališno-cirkuski spektakl Mú oduševio špancirere

Najprije četvrtak: na Trgu Miljenka Stačnića će zasvirati Cinkuši, nakon kojih, oko 22.30, nastupa veliki i toliko čekani pa onda zbog proloma oblaka prekinuti, Laibach. Podsjećamo, kupci ulaznica za koncert Siddharte/Laibacha, koji to još nisu učinili, mogu s njima besplatno ući na jedan od preostalih koncerata na Starome gradu. Ulični programi poput Soulfingersa ili Čarolije stvaranja su sa srijede, zbog prijetnje s neba, prebačeni na četvrtak. Točne lokacije i vremena provjerite na našem programu. U Županijskoj palači svira Tedi Spalato, a svi ostali sadržaji idu prema rasporedu.

FOTO Fenomenalni 2Cellos i Urban oduševili Varaždin!

Za vikend će se na glavnoj pozornici kod Starog grada izredati velika hrvatska, regionalna, ali i svjetska imena. Stari grad će u petak 29.08. rasplesati energizirana kombinacija. Najprije stižu legendarni Stereo MC's, a potom se na pozornicu penju miljenici Špancirfesta Kiril Djaikovski s TK Wonder i MC Wasph. Subota, 30.08. je rezervirana za pankerski zvuk Brkova, Punčki i Kawasaki 3P, a finalnu će noć, 31.08. će nakon što nas raznježi dubrovačka atrakcija Silente, raspjevati "hrvatski Stonesi", veliki, neponovljivi Parni valjak. Parni valjak je bend koji u potpunosti sažima sve ono što Špancirfest čini posebnim festivalom - njihove pjesme premošćuju generacije, a šire ogromnu količinu pozitivne energije spajajući ljude raznih glazbenih ukusa. Biti će to pravi, veliki, špancirfestovski finale za pamćenje.

Da je Špancirfest zaista jedno od žarišta kulturnog turizma u Hrvatskoj, posebice kontinentalnoj, potvrdio je i posjet ministra turizma Darka Lorencina koordinacijskom sastanku programa Hrvatska 365 (PPS), kojim se sustavno želi na inozemnom tržištu promovirati destinacije i događanja koja se zbivaju izvan glavne turističke sezone. Špancirfest i Varaždin su odabrani za domaćina koordinacijskog sastanka upravo zbog iznimne vrijednosti festivala i stvorenog brenda te sve veće prepoznatljivosti Špancirfesta izvan granica Hrvatske.

To je potvrdio i g. Lorencin koji je tom prigodom rekao: "Ovo je projekt kakvih trebamo još mnogo kako bismo produljili sezonu. Špancirfest je primjer inovativnog, zanimljivog i kreativnog turističkog proizvoda koji privlači turiste u destinaciju i stvara sadržaj izvan glavne turističke sezone i to na hrvatskom kontinentu.".

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene