Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći glazbenik i pjesnik našeg podneblja, neponovljivi Đorđe Balašević održat će svečani Božićni koncert u varaždinskoj Areni u subotu, 26. prosinca. Bit će to njegov jedini puni koncertni nastup u Hrvatskoj u dogledno vrijeme.


Za kraj još jedne godine ispunjene trijumfalnim nastupima Đorđe Balašević sprema poseban susret s fanovima u Hrvatskoj, u gradu s kojim ga veže dugogodišnje neraskidivo prijateljstvo. Još je živo sjećanje na prošli dolazak u “Najzapadniju panonsku luku”, kako ju je pozdravio izlaskom pred potpuno ispunjen auditorij. Kad su se rastali nekoliko sati kasnije u svom stilu je komentirao "Ako ovo nije bio koncert, e, onda stvarno ne znam šta jeste..." što sasvim dovoljno govori što se u međuvremenu dogodilo

Vezani članci The Frajle - 1 The Frajle dirnule obožavatelje pjesmom posvećenom Balaševiću: ''Vijest o njegovu odlasku jako nas je potresla!'' Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija U ovoj županiji građani mogu krajem tjedna bez naručivanja primiti svoju dozu, objavljeno i koja cjepiva imaju

Božićni koncert 26. prosinca sadržavat će najvažnije momente iz Balaševićeve impresivne pjesmarice. Pozornicom varaždinske Arene proći će “Lepa protina kći”, “Devojka sa čardaš nogama”, “Miholjsko leto”, “Budimpeštanski sneg”, “Ringišpil”, “Olivera”, “Odlazi circus” u višesatnom nastupu, što je jedan od koncertnih trademarka najpopularnijeg “Panonskog mornara”. Program je to koji ne prestaje oduševljavati publiku cijele regije, kako one Đoletove vršnjake, tako i generacije koje se nisu ni rodile kad su neke od pjesama nastajale. Tako nečim pohvaliti se mogu samo najveći pjesnici i umjetnici.
Na sceni će mu se pridružiti 16 izvanrednih glazbenika uključujući i sjajne vojvođanske tamburaše, maestra Aleksandra Dujina, saksofonista Gabora Bunforda i violinista Ignaca Shena, a kao poseban gost nastupit će Nikša Bratoš.

Posljednjih nekoliko godina Balašević učestalo čini nešto jako tipično za njegovu karijeru – ruši rekorde. Čak šest rasprodanih koncerata u K.D. Vatroslav Lisinski kad se red za ulaznice protezao nekoliko stotina metara od dvorane ili nevjerojatnih 9.000 ljudi na osječkoj Tvrđi pokazuju da njegova glazba briše sve granice I povezuje čvršće nekog ikad. Božićni koncert u Varaždinu svemu će, zbog prigode, dati još jednu svečaniju, blagdansku notu u večeri koju je tradicionalno najljepše provesti s onima koje volite. Đoletov plan je upravo to.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook