Objavljen raspored

Dječja karnevalska povorka u Rijeci preseljena na 9. veljače!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Na konferenciji za medije održanoj u Turističkoj zajednici grada Rijeke prezentirani su programi i promjene u sklopu Riječkog karnevala 2013.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Veselje na ulicama Pripremite se- stiže Riječki karneval!

Vjeko Alilović, tehnički izvođač Dječje karnevalske povorke, najavio je da je „mala“ povorka, jedan od nosećih programa Riječkog karnevala, zbog najavljene loše vremenske prognoze za ovu subotu kada je trebala biti održana, dobila novi termin i to u subotu 9. veljače s početkom u 13 sati na Korzu.

Predstavnik organizatora Maškaranog auto rallyja Pariz - Bakar, Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka, najavio je za 2. veljače ovu jedinstvenu, 22. po redu, manifestaciju u kojoj svi sudionici – natjecatelji, njihova pratnja i suci te posebno vozila – moraju biti maskirani. Maškarani oktanci kao i svake godine kreću s Krimeje u 10.05, na Korzu se očekuju oko 10.30 sati, te nakon pola sata prezentiranja svojih vozila na glavnoj riječkoj šetnici kreću dalje prema Kostreni i Bakru na izvršavanje vozačkih izazova.

Program Streličarskog kostimiranog turnira koji će se održati u nedjelju 3. veljače s početkom u 10 sati, predstavio je Dorijan Močinić, dopredsjednik Steličarskog kluba Rijeka. Atletska dvorana Kantrida ove će godine biti domaćin za oko 120 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije te je Močinić pozvao sve da u što većem broju podrže ovo posebno maškarano izdanje turnira.

KONCERTI na Riječkom karnevalu

>> Evo što vas čeka na fašniku u Samoboru!

Petak, 1.2. rezerviran je za Jasmina Stavrosa i Mario Rucner Project; koncert počinje u 20.30 sati, a ulaz je 20 kn. Jole i grupa In na redu su drugi dan, u subotu 2. veljače, također s početkom u 20.30 sati, dok je ulaz 25 kn. Za završni vikend najavljen je Karneval DJ Party, Opća opasnost, Keops, te grupe In i Aurora.

Od ostalih programa u sklopu Riječkog karnevala, a prije završnog vikenda, očekuje nas tradicionalna manifestacija Maškarani Pehin koji se održava u nedjelju 3. veljače, u sklopu koje će dvadesetak karnevalskih grupa proći stazama kojima su prolazili njihovi preci. Okupljanje grupa je u 11 sati na autobusnom okretištu 7-ice na Pehlinu, a kreće se u 12 sati. Isti dan, u 19.30 sati svoj obol Karnevalu, kao i svake godine, dat će Gradska glazba Trsat – Rijeka svojim Tradicionalnim karnevalskim koncertom u Hrvatskoj čitaonici Trsat i to izvođenjem filmskih glazbenih tema i dobrih starih evergreena, a pod ravnanjem dirigenta Stjepana Vadlje.

Sljedeći tjedan, u srijedu 6. veljače, karnevalisti imaju priliku pokazati i svoju humanitarnu stranu u sklopu dobrovoljnog davanja krvi na Transfuziologiji riječkog KBC-a od 15 do 19 sati. Neće nedostajati ni maškaranih tanci, pa su tako najavljeni u Domu Pašac 1.2., a dan kasnije, 2.2. na Zametu, u ŠD Zamet te na brodu Nina koji u suradnji s Radio Rijekom već treći vikend za redom slavi Karneval svojim maškaranim zabavama do sitnih jutarnjih sati uz nastup Mladena Žmaka i prijatelje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene