Craig Charles svakog vikenda putuje po Ujedinjenom Kraljevstvu i širi glas funka i soula.


Craig Charles, jedan od najtraženijih funk i soul DJ-eva, te legendarni glumac i radijski voditelj, dolazi na premijerni zagrebački nastup u nedjelju 16. listopada u The Garden Brewery.

Kao jedno od najprepoznatljivijih televizijskih lica, Craig je poznat kao glumac iz sjajne humoristične serije Crveni patuljak, jedne od najuspješnijih BBC serija. Kao urednik emisije Funk & Soul Club na BBC Radio 6, Craig je došao do statusa jednog od najtraženijih funk i soul DJ-eva u Velikoj Britaniji. Nakon desetljeća bivanja u radijskom eteru postao je svojevrsna ikona funk i soul glazbe, a emisija ima za cilj predstaviti nove talente, kao i zlatno doba 60-ih i 70-ih godina. Popis izvođača koji su gostovali u emisiji samo govori o važnosti, a među njima su Gil-Scott Heron, James Brown, Roy Ayers, Primal Scream, Terry Callier, Hip Hop legends The Roots kao i noviji izvođači Kokolo, Cut Chemist, Osaka Monaurail, pa i Amy Winehouse.

Craig Charles svakog vikenda putuje po Ujedinjenom Kraljevstvu i širi glas funka i soula, redovito staje na mjesečnu rezidenciju u Manchesteru, a večer je prepoznata kao jedan od najiščekivanijih događaja, na kojem uz Craiga gostuju funk imena kao što su Maceo Parker, The BlackByrds, Smoove & Turrell ili New Mastersounds.

S nastupima na jazz funk i soul festivalima poput Love Box, Park Life, Festival no 6, Soundwave, kao i onim pred 10 tisuća ljudi na Glastonbury festivalu, Craig Charles ne staje u misiji širenja funk i soul glazbe.

Za pultom u The Garden Brewery priključit će mu se NO Fakin’ DJs koji u svoje setove uklapaju zvuke jazza, funka, soula, disca i reggaea te vas vraćaju direktno na plesni podij, kao i Soul Bader iz Hrvatske funk delegacije. Početak je od 20 sati.

Ulaz je slobodan.

Craig Charles (FOTO: PR)

Nakon sjajnog ljeta The Garden tim vratio se u svoj novi zagrebački dom na Žitnjaku, u The Garden Brewery craft pivovari. Kako bi proslavili početak nove sezone u Zagrebu i buduće projekte, ekipa priprema dugi vikend pun glazbe i druženja koji će se protegnuti sve od četvrtka 13. do nedjelje 16. listopada.

Uz premijerno zagrebačko gostovanje legendarnog Craiga Charlesa, sjajnog funk i soul DJ-a i glumca iz serije Crveni patuljak, drugo izdanje Funk konferencije, No Fakin’ DJ’s, neizostavni Adriatic Coasting tim Nick i Pepi, te kviz o pivu, kao i Sunday Sessions druženje uz live jazz i zabavu za najmlađe, dugi vikend bit će sjajan.

ČETVRTAK, 13.10. OD 18:00 - KVIZ by MILAN PEH
U četvrtak se opustite poslije posla uz pivo i burgere i testirajte svoje znanje o pivu uz kviz koji će voditi Milan Peh od 18 sati. Ako znate kako se radi pivo, koji sastojci su ključni ili može li se čokolada dodavati u piva, onda nemate brige. Pripremite timove i spremite se za igru, a nagrade su osigurane za najbolje.

PETAK, 14.10. OD 20:00 - ADRIATIC COASTING s NO FAKIN’ DJs, NICK I PEPI
Na premijerno zagrebačko gostovanje dolaze NO Fakin’ DJs koje čine Paddy i Ciaran Quinn, poznatiji kao Kwinzola i DJ Illson. U njihovom svijetu hip-hop se piše velikim tiskanim slovima, a setovi temeljeni na tom žanru imaju savršeno uklopljene zvuke jazza, funka, soula, disca i reggaea te vas vraćaju direktno na plesni podij.

Pridružit će im se Adriatic Coasting duo Nick i Pepi. Uz misiju da vas opuste dok se vozite prema moru, Nick i naš Pepi pokrenuli su emisiju Adriatic Coasting koja se emitira svakog petka na YammatFM-u. Uz chill zvuke dvojac je predan puštanju ljetnih, opuštenijih tonova u eteru, kao i predstavljanju glazbene obitelji i prijatelja, a sve će to i pokazati i u The Garden Brewery.

Craig Charles (FOTO: PR)

SUBOTA 15.10. OD 22:00 - 2. HRVATSKA FUNK KONFERENCIJA
Hrvatska Funk Delegacija dolazi u goste i u subotu predstavlja drugu Hrvatsku funk konferenciju, megalomansku svetkovinu organskog DJ-inga. S početkom od 22 sata ukupno 14 delegata izmjenjivat će se za pultom demonstrirajući svoje umijeće kopanja najboljih zvukova, od svemirskog orijentalnog diska i njemačkog big band jazz funka, do screamo northern soula i highlife afrobeata.

NEDJELJA 16.10. OD 12:00 - SUNDAY SESSIONS uz LIVE JAZZ, ANIMACIJU I CRAIG CHARLESA
Sunday Sessions kroz cjelodnevno druženje nudi pregršt glazbe i zabave za najmlađe.

Premijerno zagrebačko gostovanje Craiga Charlesa, legendarnog glumca i radijskog voditelja, održat će se u nedjelju od 20 sati. Jedno on najprepoznatljivijih televizijskih lica, Craig je poznat kao glumac iz sjajne serije Crveni patuljak, a danas je jedan od najcjenjenijih funk i soul DJ-eva u Velikoj Britaniji s emisijiom Funk & Soul Club na BBC Radio 6. S mjesečnim rezidencijama u Manchesteru, nastupima na festivalima poput Glastonburyja, Soundwave, Love Box i mnoštvu jazz festivala, Craig Charles ne staje u misiji širenja Funk i Soul glazbe.
Za pultom će mu se priključiti NO Fakin’ DJs i Soul Bader iz Hrvatske funk delegacije.

Craig Charles (FOTO: PR)

Ranije će nas u dan uvesti Nikola Smiljanić trio. Nikoli se na gitari priključuje Emil Bišćan na bassu i Matej Smiljanić na bubnjevima. Najviše vole improvizirati glazbu u jazz, blues i funk stilu, igrati se oko već poznatih tema ili stvarati nove pjesme na licu mjesta i pustit glazbi da ih u trenutku odvede kuda želi. Kada nisu trio, nastupaju sa svojim autorskim bendom Rolin Humes.

Cirkuska udruga Razbibriga pobrinut će se za zabavu za vaše najmlađe, te uz program animacije i cirkuskih predstava osigurati ispunjeno popodne za djecu dok vi uživate u najdražem pivu i burgerima.

Ulaznice
Ulaz je slobodan na sva događanja, osim za Funk konferenciju za koju se ulaznica plaća 30 kuna prije, te 40 kuna nakon ponoći.