U godini u kojoj je svjetska glazbena industrija bačena na koljena, kada je većina festivala ili odgođena ili se održala samo online, EXIT je uspio realizirati Life Stream, globalni projekt koji će po mnogočemu označiti festivalsku 2020.

Galerija


Umjesto virtualnog svijeta, fanovima je ponuđeno punokrvno živo iskustvo, dok su snimke nastupa potom predstavljene u osmodnevnom streaming festivalu, publici diljem planete.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Novi soj koronavirusa potvrđen u još jednoj zemlji u našem susjedstvu: "Pokušavamo izolirati sve kontakte" Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Cijepljenih u svijetu sve više, ali jednu će zemlju biti teško stići: U jednom danu cijepili više od 200 tisuća ljudi

Life Stream je na ovaj način na Petrovaradinsku tvrđavu "doveo" čak četiri milijuna fanova sa svih krajeva svijeta, dok se očekuje da do kraja godine brojka prijeđe i 10 milijuna!

Ovim je započelo obilježavanje 20. rođendana EXIT festivala, koje će svoj vrhunac doživjeti od 8. do 11. srpnja 2021. kada nas očekuje festival u poznatom punom formatu na kojem će nastupiti neke od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su Tyga, David Guetta, DJ Snake, Eric Prydz, Boris Brejcha i mnogi drugi.

Exit Festival Life Stream - 6
Exit Festival Life Stream - 5 Foto: Exit festival

U partnerstvu sa Svjetskim programom za hranu Ujedinjenih naroda, najvećom humanitarnom organizacijom na svijetu, EXIT je pokrenuo Life Stream kako bi zajedničkim snagama ukazali na problem ubrzanog uništavanja životne sredine, te pomogli milijunima ljudi širom planete, koji su zbog pandemije došli na rub ekstremne gladi.

Realizacija projekta u potpunosti je zauzela rujan, prvo živim festivalom od 3. do 6. a zatim emitiranjem snimljenih nastupa od 17. do 27. koji su do ovog trenutka skupili 4.053.765 pregleda na Facebooku i YouTubeu.

Exit Festival Life Stream - 6
Exit Festival Life Stream - 4 Foto: Exit festival

Fanovi su ostavili i više od 40.000 komentara u kojima su mnogi izrazili pohvale u vezi sa svrhom i misijom projekta, a među njima se izdvaja onaj koji govori da to što je baš elektronska glazba posvećena Ujedinjenim narodima i borbi za očuvanjem životne sredine i rješavanje problema ekstremne gladi, znak da smo ušli u novu eru.

Charlotte de Witte s čak dva nastupa, veliki Carl Cox, Nina Kraviz, Hot Since 82, Adam Beyer, Black Coffee, Ben Klock, Paul van Dyk, Mahmut Orhan, Marcel Dettmann i mnogi drugi, internacionalni i regionalni izvođači, ostaće upisani kao glazbenici koji su uprkos mnogim pandemijskim preprekama našli put, kako do fantastične pozornice u rovu mts Dance Arene na Petrovradinskoj tvrđavi, tako i putem streama, do milijuna fanova širom svijeta.

Exit Festival Life Stream - 6
Exit Festival Life Stream - 3 Foto: Exit festival

Brzina i spremnost da se uključe u projekt, poput one neokrunjenog kralja Exita Carla Coxa koji je bio oduševljen ciljem Life Streama bit će upamćeni kao neki od najupečatljivijih momenata sezone, kao i sjajni dojmovi koje su izvođači poput Mahmuta Orhana, Buraka Yetera, grupe Ofenbach ili Bena Klocka podjelili na svojim platformama.

Poseban izazov predstavljala je organizacija samog događaja, međutim i na tako zahtjevnom zadatku, neuporedivim s bilo čim do sad, EXIT je pokazao kako se i tijekom pandemije može organizirati potpuno siguran događaj.

Exit Festival Life Stream - 6
Exit Festival Life Stream - 1 Foto: Exit festival