Bryan Adams, koji je u četvrtak trebao svirati u Biloxiju, novi zakon usvojen u Mississippiju smatra "iznimno diskriminatornim".


Kanadski pjevač Bryan Adams otkazao je koncert u Mississippiju u znak prosvjeda protiv novog državnog zakona koji osobama "s prizivom savjesti" omogućuje da odbiju usluge istospolnim parovima.

Vezani članci Slika nije dostupna U Zagreb stiže Bryan Adams Slika nije dostupna Bryan postao tata u 53.godini!

Ovo je drugi takav slučaj u samo nekoliko dana. Bruce Springsteen otkazao je u petak koncert u Sjevernoj Karolini u znak prosvjeda protiv zakona nedavno donesenog u toj saveznoj državi koji poznati rocker smatra diskriminirajućim prema transrodnim osobama. Taj zakon predviđa među ostalim da se toaleti koriste prema spolnom identitetu koji osoba ima pri rođenju.

Adams, koji je u četvrtak trebao svirati u Biloxiju, novi zakon usvojen u Mississippiju smatra "iznimno diskriminatornim".

"Ne mogu svirati u državi u kojoj se određenim ljudima uskraćuju građanska prava zbog seksualne orijentacije", poručio je Adams, koji je, među ostalim, napisao hitove "Summer of '69" i "Everything I Do I Do It For You".

"Nadam se da će se Mississippi ispraviti i da ću se uskoro moći vratiti i svirati pred svojim fanovima", rekao je Adams.

Zakon usvojen prošli tjedan omogućuje ljudima u javnim službama da se pozovu na vjerska uvjerenja i uskrate vjenčanje istospolnim parovima, a poslodavcima da se "pozivaju na vjerske razloge" pri određivanju poslovne politike u kodeksu odijevanja i korištenju zahoda i svlačionica.

Peticiju protiv zakona potpisali su i pisci iz Mississippija, među kojima je i proslavljeni John Grisham.

Američki vrhovni sud prošle je godine ozakonio istospolne brakove na saveznoj razini, ali je od tada nekoliko saveznih država usvojilo zakone o "vjerskim slobodama" za koji kritičari tvrde da diskriminiraju LGBT osobe. (Hina)