Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 1200 glasača glazbene nagrade Porin do 30. siječnja bira najbolje od prijavljenih skladbi i albuma u 31 kategoriji.


Djelatnici iz svih područja hrvatske glazbene industrije u svakoj će kategoriji izabrati po tri nominirane skladbe ili albuma. U odnosu na prethodne godine novost je da će na listu nominiranih za najprestižnije dvije kategorije, "Album godine" i "Pjesma godine", biti izabrano njih pet.

Oliver Dragojević, Tony Cetinski i Jelena Rozga oglasili se o kontroverznom Porinovom 'Hitu godine'

Vezani članci Slika nije dostupna I službeno je - Ovo je 10 najvećih hitova prošle godine! Slika nije dostupna Nagrađeni su heroji koji su spasili živote unesrećenih ljudi

Sasvim je sigurno da će najveća konkurencija biti u kategoriji "Pjesma godine". U njoj se za prestižnu glazbenu nagradu, statuu Porina, natječe čak 166 skladbi. Više od stotinu ih je prijavljeno u kategorijama "Najbolja produkcija" i "Najbolji video broj".

Nagrada Porin ove godine prolazi kroz brojne promjene. Osim smanjenja broja i spajanja nekih kategorija, otvaranja samog događaja dodjele nagrada publici i drugih osvježenja, jedna od najznačajnijih promjena je što su, uz diskografe, svoje skladbe i albume za nagradu mogli prijaviti i nezavisni autori, glazbenici, izdavači, producenti ili novinari. Tako od ove godine glasači Porina mogu nominirati i glazbenike koji nemaju službeno diskografsko izdanje već svoju glazbu predstavljaju samo na internetskim servisima kao YouTube, SoundCloud ili Bandcamp.

'Upravo iz tog razloga od ove godine Porin nosi naziv glazbena, a ne diskografska nagrada. Ona sada predstavlja cjelokupnu glazbenu zajednicu što znači i diskografe, nezavisne izdavače, autore, izvođače, producente i sve one koji ju stvaraju, vole i žive od glazbe. Upravni odbor Porina, svjestan kontinuirane evolucije svjetske glazbene industrije, donio je odluku o promjenama koje bi dugoročno trebale pomoći da naša najvažnija glazbena nagrada, ali i domaća glazba kao takva, u budućnosti budu bolji i relevantniji ', kaže Ante Magzan, izvršni direktor Porina.

 
Post by Porin.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju