Više od desetljeća Zagreb Film Festival domaćoj publici donosi najsvježije i najzanimljivije naslove debitantskog autorskog filma!


U srijedu 22. listopada u glavnom je programu za 17 sati zakazana svečana projekcija dansko-hrvatsko-švedske koprodukcije Itsi Bitsi redatelja Olea Christiana Madsena koju će pohoditi i danski kraljevski par – kraljica Margareta II od Danske i suprug princ Henrik od Danske. Film je sniman na dvadesetak hrvatskih lokacija i oslikava vrijeme kontrakulturnog pokreta u Skandinaviji, a prikazujemo ga izvan konkurencije.

Vezani članci Zagreb Film Festival (Foto: Pixsell) Prva redateljica iz Saudijske Arabije predstavlja film na ZFF-u: "Vadžda" snimljena u čast ženske snage PR Kokice i kino pod zvijezdama u središtu Zagreba

Projekciji prisustvuju redatelj i njegova ekipa, producent Lars Bredo Rahbek te glumci Marie Tourell Soederberg, Joachim Fjelstrup i Anette Stoevelbaek, a sljedećeg će dana, u četvrtak, o filmu biti govora i na panelu u Danes go South u Zagrebačkom plesnom centru.

U programu je, u 20 sati, i prvi dugometražni etiopski film na festivalu Hrabra djevojka redatelja Zeresenaya Berhanea Meharija. Osvajač nagrade publike na ovogodišnjem Sundanceu i Berlinaleu inspiriran stvarnim događajem, preko starog etiopskog običaja da se do braka dolazi otmicom tematizira položaj suvremene žene u etiopskom društvu.

Treći je film u glavnom programu dugometražni O konjima i ljudima redatelja Benedikta Erlingssona. Čini ga šest međusobno povezanih crnohumornih basni (islandski naslov Hross í oss doslovce znači „konj u nama“) a predstavit će ga glavni glumac Ingvar E. Sigurdsson s kojim će Q&A nakon projekcije voditi Mario Kozina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook