Zdenka Jakus (49) ponosna je majka triju sinova, a ta Istrijanka nakon brojnih nedaća kroz koje je prošla utjehu je našla u ljubavi prema hrani. Ispekla je tako i najveću pincu na svijetu, a evo što smo još o njoj saznali.

Galerija Zdenka Jakus - 1 Zdenka Jakus - 3 Zdenka Jakus - 4 +9 Zdenka Jakus - 5

Istrijanka Zdenka Jakus (49) ponosna je majka triju sinova. Veoma cijeni tradiciju, obitelj i zajedništvo te poštuje starije osobe, a ta natjecateljica showa "Farma More i Maslina" u intervjuu nam je ispričala više detalja iz svog života.

Vezani članci Katarina Vukadin Profesorica s Farme koja se odlučila na potpuno drugačiju karijeru: ''Nisam se u tom našla, pa mi je ovo samo došlo'' Saša Štefić - 4 Farmer Saša vodio je kafić i volio zapjevati na festivalima, ali tu je karijeru zapostavio, evo zašto se odlučio na ulazak u show

Prerana smrt majke natjerala ju je da se veoma rano počne baviti kućanskim poslovima i preuzme velike odgovornosti, ali se upravo tako i rodila njezina velika ljubav prema kuhanju i poštivanju života.

"Smrt majke sam preboljela, ali i nisam. Znam da je uvijek sa mnom, samo je jedna majka", rekla je emotivna Zdenka te je dodala kako bez svojih sinova ne bi uspjela ništa.

"Bez svojih sinova i njihovih djevojaka ja ne bih bila tu gdje sam danas. Najvažnije je slušati svoje srce, no puno mi je pomogla podrška obitelji i kolega na poslu, u svemu u životu", ispričala nam je Zdenka, koja se ima čime i pohvaliti.

Prva je ispekla najveću pincu na svijetu, tešku 36 kilograma, a kaže kako se ispod peke pekla čak pet sati.

Glumila je u glazbenim spotovima, u brojnim emisijama prezentirala istarsku gastronomiju i običaje, osmišljavala mozaične emisije, u potpunosti kreirala sadržaj i scenografije, organizirala snimanja za regionalnu televiziju gdje je pokazala lepezu istarske tradicije: domaće životinje, alate, poljoprivredne radove, pripremu tradicijskih jela, prikaz istarske svirke, pjesme i plesa. Od svih spotova najviše joj je u lijepom sjećanju ostao onaj za pjesmu "Fjaka" Alena Vitasovića.

O bivšem suprugu nije htjela govoriti.

"Bilo pa prošlo, život ide dalje", kratko je komentirala Istrijanka. Zdenka ne podnosi ljude koji jedno misle, a drugo pričaju i rade, a život ju je naučio da se makne od takvih ljudi. Na "Farmi" joj ništa nije teško raditi, čime je samo potkrijepila ono što je ranije istaknula, a to je da je - marljiva. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju