Službeni podaci o zaradi od ovog snimanja još nisu dostupni.


Nakon osam dana, odnosno večeri, snimanja iz Dubrovnika u četvrtak odlazi producentska ekipa Zvjezdanih ratova (Star Wars), a tijekom jutra na Stradunu je demontirana scenografija postavljena za potrebe snimanja osmog nastavka kultnog serijala.

Vezani članci Gradilište u Dubrovniku Grad koji zovu biserom Jadrana: Ovako izgledaju posljedice jednog lošeg GUP-a Dan grada Dubrovnika Stigli i Kovač, Stier i Penava: Državni vrh na proslavi blagdana svetog Vlaha

Za potrebe snimanja filma Space Bear, što je kodni naziv za Zvjezdane ratove, tijekom noćnih sati bila je zatvorena najpoznatija ulica Stradun, a neke od scena snimale su se i na plaži Banje nadomak povijesne jezgre, brodu ''Sea Star'', kao i na zidinama.

Službeni podaci o zaradi od ovog snimanja još nisu dostupni, no dubrovački gradonačelnik još je prije početka produkcije istaknuo kako sama činjenica da je Dubrovnik filmska kulisa, među ostalim donosi za grad golem marketinški potencijal.

Također prema njegovim riječima, oko 70 posto posla na postavljanju seta napravili su upravo Dubrovčani, dok je s vlasnicima stambenih i gospodarskih objekata potpisano oko 120 ugovora kojima im se nadoknadila šteta zbog zatvaranja.

Osmi nastavak Zvjezdanih ratova očekuje se u kinima 15. prosinca 2017. godine. (Hina)