Previše loših vijesti

Zašto nas je toliko poznatih osoba napustilo ove godine?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dan nakon što nas je napustio legendarni Prince, mnogi su se počeli pitati zašto je toliko slavnih osoba preminulo ove godine, a tek je kraj travnja. BBC se bacio na istraživanje, a ovo su rezultati.

Nakon što je preminuo slavni glazbenik Prince u 57. godini života, počelo se postavljati pitanje zašto je toliko slavnih osoba preminulo ove godine. Što je najgore, prošla su tek četiri mjeseca otkako smo zakoračili u 2016., a napustila su nas velika imena poput legendarnog Davida Bowijea, glumca Alana Rickmana, britanske komičarke Victorije Wood, spisateljice Harper Lee i američkog komičara Garryja Shandlinga.

Pogledaj i ovo showbuzz Preboljeti gubitak BOLEST OPLAKIVANJA - Znanstvenici upozoravaju da je ne treba shvatiti olako

Na to pitanje postoji nekoliko odgovora, navodi BBC. S jedne strane, oni koji su postali popularni 1960-ih sada ulaze u 70-te godine života i počinju umirati. S druge strane, veliki broj preminulih slavnih osoba objašnjava i činjenica da danas postoji više poznatih osoba nego ikada prije. Mnogi koji su preminuli ili će uskoro preminuti pripadaju tzv. 'baby-boom' generaciji, odnosno generaciji rođenih između 1946. i 1964.

Tijekom tih godina dogodio se ogroman populacijski porast. Samo u SAD-u je 2014. godine 76 milijuna ljudi pripadalo 'baby-boom' generaciji, odnosno 23 posto ukupnog stanovništva. Što je više djece rođeno, tako ih je više i postalo poznatima, poput Bowieja, Rickmana i Princea, koji pripadaju upravo toj generaciji.

Nick Serpell, BBC-jev urednik osmrtnica, kazao je kako će se ovaj trend loših vijesti nažalost nastaviti tijekom sljedećih 10 godina. Serpell inače na kraju svake godine za BBC News napravi polusatnu kompilaciju osmrtnica, no ove godine je već dobio dopuštenje za trajanje od sat vremena.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene