preminuo u 68. godini

Tko je bio pjevač hita "Ovo je moja kuća"? Oženio je Zagrepčanku nakon samo tri susreta, a sinovi su mu također folk pjevači

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Marinko Rokvić iza sebe je ostavio brojne hitove, od kojih je najpoznatiji "Ovo je moja kuća", a njegovim stopama krenuli su i sinovi Nikola i Marko.

Popularni srpski pjevač narodne glazbe Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini nakon teške borbe s rakom gušterače, a iza sebe je ostavio brojne hitove koji će se i dalje pjevati.

Pogledaj i ovo showbuzz Jako su se voljeli Marinko Rokvić svoju bolest krio je od svih i nije htio u bolnicu, a obožavana supruga Slavica ispunila mu je i zadnju tužnu želju

Pjesma po kojoj je najpoznatiji svakako je "Skitnica", koju mnogi znaju i kao "Ovo je moja kuća", a otkako je 1974. godine započeo svoju bogatu karijeru izbacio je čak 21 studijski album i nekoliko singl ploča.

Marinko je rođen je 27. siječnja 1954. godine u Bosanskom Petrovcu, a njegova obitelj teško je živjela jer su se samo bavili poljoprivredom. Od malih nogu pokazivao je ljubav prema glazbi i u djetinjstvu je naučio svirati harmoniku. Ipak, odlučio je ostaviti glazbu po strani i upisati Elektrotehničku školu, no nakon završetka srednje škole opet se posvetio svojoj prvoj ljubavi.

Preselio je u Beograd gdje je brzo počeo dobivati angažmane, a nakon dvije godine nastupanja po kavanama i raznim zabavama, dobio je ponudu da snimi prvi singl. Na televiziji se pojavio tek nakon pet godina bavljenja glazbom, a poslije vojske, koju je služio do 27. godine, snimio je svoj prvi veliki hit "Da volim drugu ne mogu".

Uslijedila je prva ploča, pa nastupi na raznim festivalima koji su mu osigurali zvjezdani status, a ostalo je povijest.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MARINKO ROKVIĆ (@marinkorokvicofficial)

Marinkovim stopama krenuli su i njegovi sinovi Nikola i Marko koji su također popularni folk pjevači, a dobio ih je sa svojom suprugom Slavicom koja je rođena Zagrepčanka. Njih dvoje bili su u skladnom braku od 1985. godine, a vjenčali su se nakon samo tri susreta.

"Upoznali smo se 1984. godine, preko zajedničkog prijatelja u Zagrebu, gdje sam rođena i gdje sam do tada živjela. Vjerujte, vidjeli smo se tri puta u tri mjeseca, a onda smo se uzeli" ispričala je jednom prilikom Slavica.

Ona ga je natjerala i da prihvati svojeg vanbračnog sina Darija koji je rođen 1980. godine.

Marinkova shrvana obitelj njegovu je smrt potvrdila službenim priopćenjem.

"S velikom tugom obavještavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i djed, Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe s rakom gušterače. Obitelj u ovom neizmjerno teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sprovoda bit će naknadno objavljeni", poručili su.

Očevu smrt je za srpske medije kratko prokomentirao i njegov sin Nikola.

"Preminuo je, ne mogu pričati...", rekao je Nikola kroz suze za Blic. Nikola je na svojem Instagramu često dijelio fotografije s ocem, a jednom je prilikom priznao i da mu je on bio najveći uzor u životu.

"Imao sam puno dječjih junaka u životu… Superman, Batman, Ninja kornjače, Moćni rendžeri... Za mene samo jedan pravi, moj otac. Junak koji mi je sve pokazao i mnogo me naučio…", napisao je Nikola uz staru fotografiju s ocem.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

Još neki hitovi po kojima će pokojni Marinko ostati upamćen su "Svađalica moja", "Potražiću oči zelenije", "Zanela me svetla velikog grada", "Polomio vetar grane", "Da volim drugu ne mogu", "Jedina moja", "Ti za ljubav nisi rođena" i brojni drugi.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Kiefer Sutherland (Foto: AFP) Kiefer Sutherland (Foto: AFP) Kiefer Sutherland (Foto: AFP) Julia Roberts (Foto: AFP) +8 Julia Roberts (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Tri dana prije vjenčanja pobjegla je s njegovim najboljim prijateljem, dugo godina mu je trebalo da to preboli

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Nives Celzijus Celebrity Nives se skinula do kraja pa se ogrnula bundom koja nije puno toga prekrila: "Opet će pasti Instagram!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene