ZAMP je objavio izvješće za 2017. godinu koje je otkrilo koji su izvođači bili najemitiraniji

Galerija


Vjerujemo kako ste ih rado slušali.

Vezani članci Korona i psiha - Vladimir Kočiš Zec Utječe li korona i na našu psihu? Kako ostati normalan u doba pandemije pitaju se i poznati Hrvati Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić objavom o svom hvarskom vjenčanju zbunila mnoge, ali i otkrila tko je muškarac kojeg grli

ZAMP je upravo objavio poslovno izvješće za prošlu godinu koje je javnosti otkrilo koji su izvođači i pjesme bili najpopularniji.

Tako je titulu najemitiranije domaće pjesme 2017. godine dobila predivna balada "Sve u meni se budi" u izvedbi mladih glazbenih nada Damir Kedže i Zsa Zse koju potpisuje Ante Pecotić. U stopu je prati Mia Dimšić s čak dvije pjesme, a to su "Bezimeni" i "Život nije siv".

Miju slijedi sve popularnija grupa Detour s pjesmom "Zaljubila sam se" te Mile Kekin s pjesmom "Reno 4".

U Top 10 ušla je i jedna od naših najpopularnijih izvođačica Nina Badrić s dvije pjesme - "Dani i godine" i "Vrati me", kao i njezin estradni kolega Massimo sa svojih "1000 ljudi" i "Neka ti plove brodovi".

Ne smijemo zaboraviti niti na jedan od najdugovječnijih domaćih bendova Parni Valjak koji se sa svojom pjesmom "Opet se smijem" također našao na listi u Top 10.

Najuspješniji domaći autori su Ante Pecotić, Husein Hasanefendić Hus, Miro Buljan, Miroslav Škoro, Neno Belan, Tonči i Vjekoslava Huljić te Zlatan Stipišić Gibonni, a ove su se godine u Top 10 našla i dva nova imena - Boris Đurđević i Predrag Martinjak.

Što se tiče stranih pjesama, najemitiranija je bila Ed Sheeranova "Shape Of You", a slijede ju "Something Just Like This" slavnih The Chainsmokersa i Coldplayja, "There's Nothing Holdin' me Back" mladog pjevača Shawna Mendesa, "Chained To The Rhythm" pjevačice Katy Perry te "Skin", veliki hit Human Rag'n'Bone Mana.

HDS ZAMP je za raspodjelu članovima osigurao 90,447,851.31 kuna autorskih naknada, što je 2,5% više nego u 2016. godini.