Voditelj Minja Subota preminuo je u 83. godini života nakon teške bolesti s kojom se duže vrijeme borio.

Galerija


Poznati televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 83. godini života, javlja Blic.

Voditelj je prošle subote hitno prevezen u bolnicu, a liječnici su ga onda prebacili na odjel pulmologije zbog bolesti s kojom se već duže vrijeme borio.

Minja Subota bio je srpski skladatelj, zabavljač, glazbenik i fotograf, a diplomirao je elektrotehniku. Dugi niz godina radio je kao voditelj i autor dječje serije "Muzički tobogan". Osim na toj, radio je i na brojnim uspješnim serijama, kao što su "Od glave do pete", "Igre bez granica", "Sve igračke sveta", "Muzički balon" i brojne druge.

„Razbole se lisica“, „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“ samo su neke od pjesama za koje je napisao glazbu.

Nerijetko je bio član žirija brojnih glazbenih manifestacija, bio je predsjednik Saveza estradnih umjetnika Jugoslavije i Srbije, a radio je u brojnim udrugama kao član upravnog odbora.

Bavio se i dobrotvornim radom, a zbog svojeg predanog rada s djecom dobio je brojna priznanja. Iza sebe je ostavio sina Miloša, kojeg je dobio u braku s Brankom Jeremić Subota, koja je preminula 2018. godine.

Ni u snu nije mogla pomisliti da će kao pljačkašica osvojiti svijet, a ova zgodna brineta već je godinama u zagrljaju jednog kolege

Zdravko Čolić iznenadio sve priznanjem da je ljubovao s članicom nekad najpopularnije grupe na svijetu

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju