Više nego uspješna

Vjekoslava Huljić otkrila zašto za sebe kaže da je diplomirani sanjar ali i tajnu braka s Tončijem

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vjekoslava Huljić je jedina žena među top deset hrvatskih autora po zaradi.

Vjekoslava Huljić, naša poznata spisateljica i, kako sama sebe naziva, diplomirani sanjar, osim tekstova za pjesme, piše i knjige za djecu i u tome se pronašla davnih dana.

Pogledaj i ovo Tonči i Vjekoslava Huljić - 1 Lijepi i skladni! Vjekoslava Huljić zasjenila je supruga Tončija, koji je trebao biti glavna zvijezda velike večeri koju je priredio u Zagrebu

"Kao mala, kad sam naučila prva slova, od onda sam znala što želim biti. Počela sam pričati prve pjesmice i pričice", otkrila nam je.

Diplomirala je pravo, piše knjige, piše pjesme, no jedno od toga joj je ipak najdraže.

"Pitaju me "je li ti žao što si završila pravo, a ne radiš kao pravnica?". Ja sam čak i položila pravosudni ispit i natjecala se za suca za prekršaje i na sreću nisu me primili, tako da sam i dalje nastavila pisati", priznala je Vjekoslava.

Dosad je napisala 12 knjiga. Dvije za odrasle, a ostale za djecu i mlade. Uz to je napisala nebrojen broj pjesama za popularne hrvatske izvođače, za koje smatra da žive bolje od tekstopisaca.

"Pa možda izvođači žive bolje, a sad pjesma može biti manje ili više uspješnija. Naravno da ona uspješnija donosi i veću dobit", objasnila je.

No, Vjekoslava je jedina žena među top deset hrvatskih autora po zaradi.

"Lijepo je biti u top deset. Imponira mi što sam žena, ali mi je žao s druge strane što sam jedina žena jer ima jako puno mojih nadarenih kolegica. Ima ih sve više i nadam se da će se progurati koja od njih iduće godine među top deset", izjavila je.

Neizostavno je spomenuti i njezinog supruga Tončija. Zajedno i žive i rade, u istom su poslu.

"Ja zapravo i ne znam za drugačije. Takav smo tandem koji već desetljećima funkcionira. To je naš život i tako nam je normalno. On prvo napravi glazbu, a ja onda u tu glazbu stavljam riječi, mjerim, važem, slažem i pokušavam pogoditi emociju", otkrila nam je Vjekoslava.

Prema njoj ne postoji neki recept ili tajna za dugotrajan brak, s obzirom na to da su oboje javne osobe.

"Nema tu nekakve alkemije, nekakvog recepta. Mora postojati kemija, mora postojati ljubav, to je ono osnovno", zaključila je.

A ovako kada pogleda tijekom jednog mjeseca, najviše novca troši na one stvari kao i većina Hrvata.

"Prvo ono što je redovno, platim račune. Spizu, mi kažemo u spizu, odem po potrebi. Ne radim neku veliku za tri mjeseca nego mjesečno par puta. Kad vidim nešto, neki dobar komad odjeće ili cipele, to mi se obično desi slučajno, onda to kupim i obožavam kupovati knjige", priznala je.

Za stanje svojih financija nije nikada bila zabrinuta.

"Pa nisam i mislim da ne bih nikad ni bila jer jednostavno takva sam osoba da vrlo dobro gospodarim svojim novcem. Imamo neke normalne prohtjeve, nema tu nekakvih ekstremnih stvari", objasnila je Vjekoslava.

Tako uspije i nešto uštedjeti. Posljednju tisućicu u novčaniku potrošila bih na svoju djecu da im nešto kupi, na svoje bližnje. Voli tako razveseliti ljude.

Cijeli intervju s Vjekoslavom pogledajte u prilogu emisije Informer.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Jessica Ledon, David Guetta (Foto: Profimedia) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) +7 David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Celebrity On je puno poznatiji od mlađahne djevojke, no ona je takva bomba da njega i ne primjećujemo

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene