Vježbajte s nama!

VIDEO Vježbajte s nama: Kružni trening s Marijem Anićem Kremićem!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Odvojite nekoliko minuta i posvetite se vlastitom tijelu. Pokrenite se zajedno s nama.

Posljednji trening kineziologa Marija Anića Kremića prije projekta POKRENI SE! je kružni trening za donji dio tijela.

>> VIDEO Vježbajte s nama: Trening mišićne izdržljivosti!

Pogledaj i ovo showbuzz Pokreni se! Glumica Mila Elegović poslala snažnu poruku!

Zagrijavanje:

1. radite niski skip i svaki peti put kada dotaknete petom tlo napravite mali skok u stranu i nastavite dalje u niskom skipu. Radite 30 sekundi.
2. u mjestu skačite i širite- skupljajte noge, a da ste pri tome stalno na prstima. Ruke su vam iznad glave ispružene, spustite ih na prsa pa ih ispružite ispred tijela. Istim putem ih ponovno podignite iznad glave. Vježbu izvodite 30 sekundi.
3. sunožnim skokovima skačite naprijed- natrag- lijevo- desno, a da ste pri tome stalno na prstima. Stisnite trbuh. Radite 30 sekundi.

Ove tri vježbe napravite jednu za drugom bez odmora i tako tri kruga.

Glavni dio treninga:

1. stražnji iskorak + podizanje koljena na prsa: iz uspravnog položaja zakoračite jednom nogom prema natrag. Pazite da vam koljeno prednje noge ne prelazi nožne prste i da vam je stražnje koljeno tik do poda. Sada se uspravite i koljeno stražnje noge podignite na prsa.Tokom cijele vježbe stisnite trbuh i neka vam leđa budu uspravna. Napravite 8 ponavljanja jednom nogom, zaredom, pa promijenite noge.
2. čučanj + križanje nogu: postavite stopala šire od širine ramena. Dođite u položaj da su vam natkoljenice paralelne s podlogom i držite leđa uspravna. Ruke ispružite ispred tijela. U tom položaju lagano titrajte gore- dolje 8 puta. Nakon 8 ponavljanja uspravite se i križajte noge 2 puta i ponovno se vratite u čučanj. Izvedite 3 ciklusa zaredom.
3. lateralna hodanja u paralelnom čučnju + čučanj na svakoj strani: postavite se u položaj da su vam natkoljenice paralelne s podlogom i pazite da su vam leđa uspravna. U tom položaju napravite 2 bočna koraka, ali pazite da pri tome nemate oscilacija gore- dolje nego da vam je glava stalno u istoj ravnini. Nakon 2 bočna koraka napravite 1 čučanj i krenite u drugu stranu.

Vježbe izvodite jednu za drugom navedenim redoslijedom. Između vježbi uzmite pauzu od 30- 45 sekundi, a između krugova 2- 3 minute. Napravite 3- 4 kruga.

 

Istezanje:

1. Raširite noge i nagnite tijelo u pretklon, rukama pokušajte dirati tlo. Koljena su vam stalno ispružena. Taj položaj zadržite 20 sekundi zatim se nagnite na jednu nogu, opet zadržite 20 sekundi pa na drugu nogu. Ovom vježbom istežete mišiće stražnje strane natkoljenice
2. U uspravnom položaju uhvatite desnom rukom desno stopalo, približite koljeno uz koljeno i gurnite kukove prema naprijed. Zadržite 20 sekundi pa zamijenite noge. Ovom vježbom istežete mišiće prednje strane natkoljenice.
3. postavite stopalo blizu stopala. Desnu nogu pogrčite u koljenu, a lijevu nogu ispružite u koljenu i podignite prste lijevog stopala u zrak. Nagnite tijelo na ispruženu nogu. Zadržite taj položaj 20 sekundi pa zamijenite noge. Ovom vježbom istežete mišiće stražnje strane potkoljenice i stražnje strane natkoljenice.


Vježbanje na svim lokacijama pod vodstvom trenera Marija Anića Kremića je besplatno, a partneri projekta za Vas su osigurali sve potrebno za ugodno vježbanje, a koje će Vam kao uspomena ostati za daljnje sportske aktivnosti poput KOZMO prostirki, ručnika, majica i vode. Pridružite nam se u jednom od gradova ovog ljeta, najavite svoj dolazak na www.pokrenise.hr i budite dio ove sportske lifestyle priče ljeta 2013.

Ljetna turneja POKRENI SE ! 2013.

Dubrovnik, tvrđava Revelin 13.06.2013. u 09.30
Pula, Arena 06.07.2013. u 09.30
Zadar, Pozdrav suncu 25.07.2013. u 09.30
Hvar, ispred gradske lože 17.08.2013. u 09.30
Zagreb, ispred novih fontana 29.08.2013. Av. V. Holjevca u 09.30
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene