Roman Polanski optužen je za seks s maloljetnicom 1977., a od tada se zaredalo više optužbi.

Galerija


Jedna Francuskinja u petak je optužila Romana Polanskog da ju je silovao 1975. u Švicarskoj kada je imala 18 godina, objavio je list Le Parisien nekoliko dana prije početka prikazivanja novog filma redatelja koji je u Sjedinjenim Državama optužen za silovanje maloljetnice.

Vezani članci Princ Andrew (Foto: Getty Images) Sve glasnije optužbe protiv razvratnog princa: "Morala sam spavati s njim. Bilo mi je 17" Harvey Weinstein i Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Tajni rat koji traje 20 godina: Od nje je stvorio zvijezdu, a onda je počinio kobnu pogrešku

Valentine Monnier, čije optužbe su uslijedile nakon optužbi drugih žena zadnjih godina, navodi da nije podnijela tužbu, ali je odlučila javno optužiti Polanskoga zbog prikazivanja filma "J'accuse" o nepoštivanju pravde i aferi Dreyfus.

"Nisam s njim bila u vezi, ni osobnoj ni profesionalnoj, površno sam ga poznavala", ispričala je za Le Parisien ta fotografkinja, koja je bila manekenka u New Yorku i glumila u nekoliko filmova tijekom 1980-ih godina, poput "Tri muškarca i kolijevka".

Tvrdi da se radilo o izrazito nasilnom napadu.

Redateljev odvjetnik Herve Temime je rekao za Le Parisien da Roman Polanski odlučno odbacuje optužbu za silovanje i ističe da navodni događaji od prije 45 godina nikada nisu prijavljeni pravosudnim tijelima.

Polanski je priznao krivnju zbog spolnog odnosa s maloljetnicom 1977. i bio osuđen na 90 dana zatvora, ali je oslobođen nakon 42 dana. Kada je doznao da mu sudac kani odrediti višegodišnju zakonsku kaznu, pobjegao je iz Sjedinjenih Država u Francusku.

Od tada se zaredalo više optužbi. Tijekom filmskog festivala u Cannesu 2010. britanska glumica Charlotte Lewis ga je optužila za spolno zlostavljanje kada je imala 16 godina 1983. Druga žena ga je optužila u kolovozu 2017. za spolno zlostavljanje 1973. kada je imala 16 godina. U rujnu 2017. Renate Langer, bivša glumica optužila ga je za silovanje 1972. u Gstaadu kada je imala 15 godina.

Redateljev odvjetnik tvrdi da su optužbe tih triju žena neutemeljene. (Hina)

Sjećate li se prirodne ljepotice iz filma "Plava laguna"? Danas ima 54 godine i ovako izgleda