Tužna vijest

Umrla spisateljica knjige 'Ptice umiru pjevajući'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Colleen McCullough umrla je u 77. godini nakon niza zdravstvenih problema.

Australska spisateljica Colleen McCullough, čiji je bestseller Ptice umiru pjevajući ekraniziran te je postao jedna od najgledanijih televizijskih mini-serija, umrla je u 77. godini nakon niza zdravstvenih problema, objavio je njezin izdavač HarperCollins.

McCullough je počela pisati nakon što je više od desetljeća radila kao uspješna neuroznanstvenica u Australiji, Velikoj Britaniji i u SAD-u, a njezin prvi roman, obiteljska drama "Ptice umiru pjevajući" prodan je u 30 milijuna primjeraka diljem svijeta. Autorska prava za roman prodana su za tada rekordnih 1,9 milijuna američkih dolara. Mini serija nastala po književnom predlošku donijela je veliku popularnost glumcima Richardu Chamberlainu i glumici Rachel Ward. Serija je u vrijeme prikazivanja 1983. godine postala druga serija po gledanosti svih vremena u Sjedinjenim Američkim Državama. "Ptice umiru pjevajući" osvojila je tri Zlatna globusa te šest Emmyja.

Preminula zvijezda Hitchcockovog filma 'Ptice'

McCullough je posljednjih 40 godina sa suprugom živjela na australskom otoku Norfolk u južnom Pacifiku. Posljednja od njezinih 25 knjiga "Bittersweet" objavljena je 2013.

"Njezin doprinos australskoj književnosti i čitateljima diljem svijeta je ogroman. Jedna je od prvih australskih autorica koje su uspjele na globalnoj razini. Jako će nam nedostajati" , stoji u priopćenju australskog HarperCollinsa.

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene