U 53. godini života je preminula sestra Gorana Ivaniševića, Srđana.

Galerija


Sestra legendarnog hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića, Srđana, preminula je u jednoj zagrebačkoj bolnici. Srđana je imala 52 godine i dugo se borila s teškom bolesti. 

Vezani članci Na Jarunu pronađen ozlijeđeni muškarac koji je preminuo u bolnici - 10 Na Jarunu pronađen ozlijeđeni muškarac, preminuo je u bolnici Policijski očevid, ilustracija Nesreća kod Siska: U naletu automobila u Selištu Sunjskom poginuo biciklist

Nakon što je u jutarnjim satima u četvrtak operirana, Srđana je izdahnula. Za sada se Goran Ivanišević nije oglasio o ovom teškom gubitku drage mu osobe. 

Javnosti je bilo poznato da je Srđana bolovala od raka, a Goran je upravo svoju sestru dugo isticao kao najveći motiv za uspjeh. Tako je jednom prilikom priznao da je osamdesetih godina prošlog stoljeća počeo igrati tenis zbog sestre oboljele od raka. 

Naime, teška bolest Srđani je dijagnosticirana 1988. godine, a Goran je dan kada je saznao za sestrinu bolest opisao kao jedan od najtežih dana u svom životu. 

"Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se koncem 1988. godine. Prije nego što sam otišao, otac mi je rekao: "Vidi, imam loše vijesti, sestra ti je bolesna, moramo se posvetiti njoj, sad si sam". Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam za Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaide. Ipak, upao sam u izravni ždrijeb za Australian Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala", rekao je tada Goran. 

I u Melbourneu je prošao kvalifikacije i također stigao do četvrtfinala. 

"Sav taj nagradni fond koji sam zaradio u Australiji ponio sam u kešu, stavio ga u jaknu od koje se nisam odvajao sve do dolaska kući. Onda sam došao ocu i rekao: "Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da se mogu konačno naspavati", ispričao je Ivanišević jednom prilikom.

Sav osvojeni novac, oko 200.000 kuna, dao je sestri za liječenje. 

Najmlađa milijarderka na vjenčanje stigla u haljini koja ju je uvalila u nevolje: "Nemaš poštovanja"