Život kao iz filma

Bila je velika zvijezda: Umrla oteta glumica koju su osam godina tjerali da snima filmove za diktatora

Choi Eun Hee (Foto: Profimedia) Choi Eun Hee (Foto: Profimedia) Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Choi Eun Hee (Foto: Profimedia) Choi Eun Hee (Foto: Profimedia) +0 Choi Eun Hee (Foto: Profimedia) Galerija

Južnokorejska glumica Choi Eun Hee koju je bio oteo režim u Pjongangu i natjerao da tamo snima fimove za državu umrla je u dobi od 92 godine, objavio je u utorak BBC

Choi Eun Hee umrla je u ponedjeljak popodne u bolnici u Južnoj Koreji.

Pogledaj i ovo Bojana Gregorić Vejzović i Enes Vejzović (PR) Teška i neuobičajena godina Jedna od najboljih hrvatskih glumica otvorila dušu na Instagramu: "Obećala sam da ga neću sramotiti i plakati"

Choi je bila južnokorejska glumačka zvijezda kada je oteta po nalogu tadašnjeg lidera Kim Jong Ila 70-ih godina prošlog stoljeća.

Njezin bivši suprug, slavni filmski redatelj, također je otet nekoliko mjeseci kasnije. Dvojac je ipak nakon osam godina uspio pobjeći.

Choi Eun Hee (Foto: Profimedia) Choi Eun Hee (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Sjeverna Koreja uvijek je nijekala da otima ljude te naglasila da su glumica i redatelj tamo tražili utočište. Choi i njezin suprug Shin Sang Ok bili su najveće zvijezde u Južnoj Koreji 70-ih godina prošlog stoljeća.

Od supruga se Choi razvela, a ubrzo nakon toga je oteta. Iako su bili razvedeni, ostali su u dobrim odnosima te ju je Shin krenuo tražiti i, kao i ona, završio u Sjevernoj Koreji.

Osam godina sudjelovali su u planu revitalizacije sjevernokorejske kinematografije i zadobili Kimovo povjerenje te im je bilo dopušteno da otputuju u Beč na promociju filma. Tada su zatražili politički azil u američkoj ambasadi.

Shin je umro 2006.

Njihova priča ovjekovječena je u filmu "Ljubavnici i despot" iz 2016.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene