Ocijenili najbolje!

Poznata imena članova žirija koji su sudjelovali u polufinalnom procesu odabira nominiranih za 50. Međunarodnu nagradu Emmy®

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Polufinalno ocjenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy +0 Polufinalno ocjenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy Galerija

U Dubrovniku je održano polufinalno ocjenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy®

Domaćini ovog značajnog procesa koji će odrediti nominirane za ovu prestižnu nagradu, United Media i Nova TV, okupili su na jednom mjestu vrhunske svjetske i regionalne profesionalce koji su svojom ekspertizom doprinijeli u odabiru najboljih u kategoriji Telenovela.

Među članovima žirija našli su se tako poznati redatelji, scenaristi, urednici, televizijski profesionalci te ostali stručnjaci iz svijeta produkcije, televizije, filma i umjetnosti.

Iz Bugarske je u Dubrovnik stigla jedna od najpoznatijih televizijskih profesionalki s velikim iskustvom u medijima i televizijskoj umjetnosti, članica programskog tima Nova Broadcasting Groupe, članica uprave Net Info-a, te jedna od članica Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i znanost, Vyara Ankova.

Član žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy® bio je i proslavljeni bosanskohercegovački redatelj, scenarist i producent, Danis Tanović, - dobitnik Oscara za najbolji strani film ''Ničija zemlja''.
Svoj sud o projektima donosili su i scenaristica i izvanredna profesorica dramaturgije na ''Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu'' Danica Pajović, poznata po naslovima ''Senke nad Balkanom'', ''Žigosani u reketu'', ''Pare ili život'' te Ivan Živković, redatelj i scenarist koji potpisuje brojne epizode serije poput ''Ubice mog oca'', ''Vere i zavere'', ''Koreni'', ''Vreme zla'', Državni službenik'' i ''Senke nad Balkanom''.

U žiriju su se našli i poznati i cijenjeni hrvatski redatelji poput Branka Ivande, Darka Drinovca i Nevija Marasovića. S kriterijima kvalitetnog dramskog sadržaja dobro su upoznate i Zrinka Jankov glavna urednica Nove TV koja je aktivno sudjelovala u rastu prve komercijalne televizije, a danas najjače multimedijalne grupacije u Hrvatskoj, te Nataša Buljan, voditeljica odjela razvoja scenarija na Novoj TV, autorica i scenaristica brojnih popularnih serija poput ''Stelle'', ''Čiste ljubavi'', ''Dar Mar'', ''Kumova''.

Među imenima članova žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy u kategoriji Telenovela našao se i istaknuti direktor fotografije Stanko Herceg kao i filmski i televizijski producent, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata Danijel Pek čiji je film ''Murina'' osvojio prestižnu nagradu Camera d’Or na Filmskom festivalu u Cannesu.

United Media i Nova TV zahvaljuju svim gostima i članovima žirija polufinalnog ocjenjivanja u kategoriji Telenovela.

Odabir za ''Međunarodnu nagradu Emmy®'' dugačka je procedura s ocjenjivačkim povjerenstvima koja se sastaju na raznim lokacijama diljem svijeta, a konačni kandidati za ukupno 17 kategorija bit će objavljeni u rujnu, dok će dobitnici biti otkriveni na 50. ceremoniji Međunarodne nagrade Emmy®, 21. studenog u New Yorku.

POPIS ČLANOVA ŽIRIJA:
Darko Drinovac
Stanko Herceg
Branko Ivanda
Zrinka Jankov
Nataša Buljan
Danijel Pek
Vyara Ankova
Danica Pajović
Ivan Živković
Nevio Marasović
Danis Tanović

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene