Osvojio simpatije

Treći dan Sarajevo Film Festivala prošao u znaku hrvatskog filma "Mali"

Ekipa filma \ Ekipa filma \"Mali\" (Press SFF) 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Antonio Nuić (Foto: Press SFF) Ekipa filma \ Ekipa filma \ +0 Antonio Nuić (Foto: Press SFF) Galerija

Iz bogatog jučerašnjeg programa 24. Sarajevo Film Festivala izdvajamo hrvatski film "Mali", redatelja Antonija Nuića, koji je na nedavno održanom Pula Film Festivalu osvojio Veliku Zlatnu Arenu, a sarajevsku publiku i kritiku je oduševio.

Film "Mali" prati glavnog lika, dilera koji je odležao zatvorsku kaznu. Nakon odležavanja četverogodišnje zatvorske kazne po izlasku iz zatvora dočekuje ga novi izazov – supruga mu umire, a njezini roditelji trude se prikazati ga kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad djetetom. Film prati njegovu borbu za skrbništvo nad sinom.

Pogledaj i ovo Goran Bogdan i Jovana Stojiljković (Foto: PR) Priznali vezu Srce poznatog domaćeg zavodnika za kojim uzdišu obožavateljice osvojila 12 godina mlađa Srpkinja

U sklopu Natjecateljskog programa prikazan je film rumunjske redateljice Ane Lungu "Jedan i pol princ". Film koji je svjetsku premijeru imao upravo na Sarajevo Film Festivalu prati priču troje prijatelja koji žive zajedno - slobodne žene, razvedenog oca i njihovog gej prijatelja koji dijele stan u Bukureštu. Nakon što se glavna junakinja zaljubljuje u mađarskog pisca, njezini prijatelji postaju ljubomorni. Pisac je zgodan, pametan, voli životinje i jaše, stoga ga ona smatra princem. Film prati raslojavanje likova i mogućnost raspadanje porodice koja je živjela sretno do tada.

Nedjelja na festivalu prošla je i u znaku psihološkog trilera "Svi znaju", oskarovca i predsjednika žirija Natjecateljskog programa Asghara Farhadia. Glavna junakinja filma s djecom odlazi iz Buenoss Airesa i putuje u svoje rodno selo u Španjolskoj kako bi prisustvovala vjenčanju svoje sestre, no neočekivani rasplet događaja počinje otkrivati skrivenu prošlost Laurine porodice. Redatelj je okupio doista impozantnu glumačku ekipu na filmu poput Penélope Cruz i Javier Bardema, a film nije ostavio ravnodušnu publiku te se za tu projekciju na Open Airu tražila ulaznica više.

Publika je u sklopu programa U fokusu u sarajevskom Narodnom pozorištu mogla pogledati i film Nurija Bilge Ceylana, "Drvo divlje kruške". Film prati glavnog lika, strastvenog ljubitelja književnosti koji je oduvijek sanjao da postane pisac. Po povratku u rodno selo Sinan se trudi prikupiti novac neophodan za print i objavljivanje svoje knjige, ali ga dočekuju očeki dugovi.

Posjetitelji Sarajevskog Summer Screen kina mogli su otkriti nepoznato o poznatom o životu glazbene dive Grace Jones u filmu "Crveno svjetlo i kruh", u režiji Sophie Fiennes. Grace u filmu upoznajemo kao ljubavnicu, kćer, majku, sestru, pa čak i baku, a glazbenu heroinu prikazuje kao veću od života, divlju, zastrašujući i androgenu.

Današnji Natjecateljski program prikazuje film "Limunada" rumunjske redateljice Ioane Uricaru, te film "Ljubav 1. pas", također rumunjskog redatelja Florina Serbana.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene