Stephen Gately bio je jedan od pjevača grupe Boyzone, a njegova tragična smrt 10. listopada 2009. godine šokirala je svijet.

Galerija Boyzone Boyzone Stephen Gately +6 Stephen Gately

Članovi grupe Boyzone prije 11 godina su se oprostili od kolege i pjevača benda Stephena Gatelyja, čiju je smrt oplakivao čitav svijet. Ronan Keating, Keith Duffy, Shane Lynch i Mikey Graham na sprovodu su nosili njegov lijes, a svijet su obišle fotografije na kojima je njihova tuga bila i više nego očita.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Sretan sam što sam pronašao ljubav nakon štete do koje sam doveo' Slika nije dostupna 'Još uvijek volim svoju suprugu, ali bol koju sam nanio me shrvala'

Samo nekoliko dana prije sprovoda, dečki su otišli na Mallorcu kako bi u Veliku Britaniju donijeli njegovo tijelo nakon tragične i prerane smrti. Gately je preminuo od posljedica srčane mane koja mu nije bila ni dijagnosticirana. Kada je članovima Boyzonea Stephenova majka rekla da pjevač nije volio biti sam, dečki su spremno prenoćili u crkvi u kojoj je bio njegov lijes.

U vrećama za spavanje dečki iz Boyzonea proveli su noć pored lijesa svog kolege. "Smijali smo se i plakali i čuli smo ga kako nam priča šale te nam odgovara na pitanja dok smo bili u crkvi noć uoči sprovoda", ispričao je Ronan Keating kasnije mesijima. Oko 6 sati ujutro izašli su iz crkve te su vreće za spavanje dali obožavateljima koji su također noć proveli ispred. Do 9 sati ujutro mnogi su se okupili kako bi na posljednji počinak ispratili pjevača slavnog benda.

Zvijezde diljem svijeta poslale su poruke sućuti Boyzoneu, a neki od njih pojavili su se i na sprovodu. Keating je održao i govor zbog kojeg su se svi slomili. Istaknuo je kako je izgubio brata i jednog od najboljih prijatelja. "Živjet će s nama kroz svoje pjesme, ali bez njega više nikada ništa neće biti isto", rekao je.

Svi albumi koje je Stephen snimio s popularnom grupom zasjeli su na prvo mjesto svjetskih top lista. Pokrenuo je i samostalnu karijeru 2000. godine dok je bend bio na pauzi, a 2008. godine ponovno su se sastali zbog serije koncerata.

Gately je 1999. godine priznao da je gej te se s dugogodišnjim partnerom Andrewom Cowelsom vjenčao 2003. godine u Las Vegasu. Zalagao se za prava homoseksualnih partnera, a svojedobno je bio heroj te zajednice te su svi isticali kako je vrlo hrabro od njega što je tako javno priznao svoju seksualnost.

Stephen Gately preminuo je u stanu u Mallorci kojeg je kupio skupa sa svojim suprugom 10. listopada 2009. godine.

Mjesecima je već maltretiraju zbog veze s Bradom Pittom, sada je spremno odgovorila svim hejterima Nicole Poturalski Nicole Poturalski Nicole Poturalski +11 Nicole Poturalski

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju