Lijepa Adut Akech Bior porijeklom je iz Južnog Sudana koji je bila prisiljena napustiti s obitelji zbog rata.

Galerija


Većini današnjih top-modela skromnost nije među životnim prioritetima.

Vezani članci Naomi Campbell (Foto: Mike Coppola / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Koliko znate o ovim prelijepim ženama za kojima uzdišu i muškarci i žene? Kendall Jenner (Foto: AFP) Mama joj je kupila karijeru, no ona je bila glavna zvijezda revije Victoria's Secreta

Tako ih često viđamo u privatnim zrakoplovima, skupim krpicama, na glamuroznim odmorima nekoliko puta godišnje, a tu su i njihovi Instagram profili na kojima se često hvale lagodnim životom. Ne smijemo zaboraviti spomenuti kako su neke često bile tema tabloida i zbog bahatog ponašanja, a neke zbog činjenice da su im manekenske karijere priskrbili poznati roditelji.

Tako su Bella i Gigi Hadid, Kendall Jenner, Hailey Baldwin, Sofia Richie i Kaia Gerber postale slavne u tražene upravo zbog slavnih roditelja i sestara. Kendall su to omogućile polusestre Kardashian, Hadidicama mama Yolanda, reality zvijezda, Sofiji Richie otac Lionel, svjetski poznati glazbenik, ali i kratka veza s Justinom Bieberom. Hailey je tata poznati glumac Stephen Baldwin, dok je Kaia modnom svijetu interesantna, jer je slika i prilika mame Cindy Crawford u mladim danima.

Ipak, nisu sve manekenke bile te sreće, već su se za svoj status morale itekako namučiti, no trud se isplatio. Tu, prije svega, mislimo na 19-godišnju Adut Akech Bior, koju je stručni žiri portala Models.com proglasio modelom godine, prije svih gore navedenih i puno poznatijih dama.

Prelijepa Aduta porijeklom je iz Južnog Sudana koji je bila prisiljena napustiti s obitelji zbog rata. Tako je manekenka dio djetinjstva provela u izbjegličkom kampu u Keniji, a sa 7 godina preselila je s majkom u Australiju u kojoj je pronašla dom. Prvi put je na pistu stala s 12 godina, no završila je srednju školu kako bi svoju majku učinila ponosnom, jer ona nije imala uvjete da postigne isto.

Nakon što se pojavila na prestižnoj reviji kuće Saint Laurent za proljeće/ljeto 2017. godine, njezina je karijera procvjetala. U 2018. godini nosile je sve najpredtižnije revije, a imala je i čast biti mladenka na Chanelovoj haute couture reviji, što je bilo drugi put u povijesti ove slavne modne kuće da je ta uloga pripala tamnoputoj manekenki.

"Uvijek ću biti izbjeglica, to sam ja. Nikakav novac, status i slava neće to promijeniti. Ponosna sam na to što jesam", jednom je prilikom otkrila lijepa, ali i skromna manekenka. Adut prilikom svakog svog javnog nastupa nastoji podignuti svjest o izbjeglicama, a blisko surađuje i s agencijom UN-a za izbjeglice. Planira otvoriti i školu u svojoj rodnoj zemlji te osnovati udrugu za pomoć beskućnicima.

Lijepa i skromna, to je za svaku pohvalu, posebno u današnje vrijeme razmetanja, kako među zvijezdama, tako i među "običnim smrtnicima". 

Nekad je bila zvijezda "Baywatcha", a danas se bori s viškom kilograma i neprepoznatljiva je

Ima 98 godina: Majka slavnog snagatora i glumca danas žali zbog plastičnih operacija kojima se podvrgavala

"Kralj Instagrama" ponovno tulumari sa zanosnim ljepoticama, ali ovoga puta u Meksiku