"Nisam ja Matija Gubec"

Tony poslao jasnu poruku vlasti i kolegama: "Neka me poštede te torture jer su svi šutjeli kao mačići"

Tony Cetinski - 4 Tony Cetinski - 4 DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Tony Cetinski - 4 Tony Cetinski - 1 Tony Cetinski - 1 Tony Cetinski (Foto: Mario Draušnik) +0 Tony Cetinski (Foto: Mario Draušnik) Galerija

Tony Cetinski komentirao je na društvenim mrežama krizu u glazbenoj industriji i poslao apel vlasti ali i kolegama.

Nakon Nine Badrić, Indire Levak, Franke Batelić i drugih glazbenika i Tony Cetinski se na svojoj facebook stranici odlučio oglasiti o aktualnoj temi krize domaće glazbene industrije i estrade zbog koronavirusa i mjera koje je donio stožer, pa je objavio poduži status pod naslovom "Nisam Matija Gubec".

Pogledaj i ovo Tony Cetinski Poslušajte kako zvuči! Tony Cetinski spreman za koncert godine – novim singlom ''Tebi sve dugujem'' najavio spektakl u zagrebačkoj Areni!

"Molim razne udruge ili skupine ljudi koji me sada mole da se borim za prava glazbene industrije neka me poštede te torture jer su svi šutjeli kao mačići kada je trebalo ukazati na krucijalne probleme sa kojima se već sada borimo a tek je počelo. Ipak par savjetodavnih rečenica pristajem utrošiti zbog onih koji su pogođeni, a nisu zvijezde na pozornici nego iza i oko nje.

Kako ne razumijete da se državni stožer i lokalni stožeri igraju ping pong s nama i s temom koncerata. Kako? Ovako.

Državni stožer kaže: Možete održavati koncerte po epidemiološkim mjerama, a lokalni stožeri po sistemu ne talasaj i sačuvajmo ugled jer uskoro idu izbori za lokalne šerife (gradonačelnike) i ne želimo zaražene, a i tko će se sada baviti osiguravanjem epidemioloških mjera na terenu kad mogu i ovako dobro živjeti od državne plaće.

Dakle, pismo premijeru je trebalo malo drugačije formulirati i usmjeriti. Država ako želi vidjeti problem umjetnika i umjetnosti bi trebala narediti lokalnoj vlasti da se pa makar i u pola cijene plate koncerti omiljenih vam izvođača i pokazati svima kakvi su na djelu oko organizacija koncerata po preporukama režimskih epidemiologa.

Mišljenja sam da se kao narod borimo s puno većim problemima od svih problema nas glazbenika te da je borba koju su neki od kolega pokrenuli otišla u krivom smjeru i sada postaje nemoguća misija. U početku ove COVID krize sam jasno govorio da se treba okrenuti nekim alternativnim riješenjima jer glazbena industrija neće još dugo biti ono što je bila.

Uz parolu “Tko pjeva zlo ne misli, a tko misli nije mu do pjevanja” sam i ranije u postovima jasno isticao svoje mišljenje koje vam je sada kao važno da ističem ali očito tada nitko nije imao sluha jer su se svi nadali da ovo nece tako dugo trajati", napsao je glazbenik.

A otkrio je i kako je u suradnji s mlađim kolegama odradio humanitarni koncert na kojem su se sredstva skupljala za riječku bolnicu.

"Svejedno, odradio sam jedan hvalevrijedan humanitaran koncert u suradnji s mojim Jurom Brkljačom, Markom Kutlićem i dragom Mijom Negovetić, koji je odrađen u organizaciji Humanitarna Udruga "Riječko srce".

Prikupljeni su novci putem poziva gledatelja i cilj je ostvaren. KBC Rijeka (infektivni odjel) dobio je defibrilatore - monitore. Zaraženih ili ugroženih nakon koncerta nije bilo. Dakle može se - kad se hoće. Naravno mi izvođači nismo primili nikakve honorare , niti smo ih tražili te je sve odrađeno pod epidemijoloskim mjerama.

Moj apel, budimo pametni, osvrnimo se oko sebe i cijenimo jedni druge bez obzira kojim se poslom bavimo, a našoj vladi šaljem pozdrave iz mog bio vrta u nadi da shvate da GLAZBA NIJE HOBI !!", poručio je Tony i u komentarima objavio fotografije povrća iz svog vrta.

Njegovi prijatelji i obožavatelji su mu poslali brojne komentare podrške. 

"Bravo Tony, bio i ostao gospodin", "Bravo. Tko radi ne boji se gladi", "Bravo Toni svaka ti čast, uvijek si bio prije svega čovjek i zato te poštujem", "Cetinski, sviđa mi se kako razmišljaš", "Bravo. Treba imati dobre ideje, a ne kukati", poručili su mu. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene