Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tom Hanks jedan je od najvećih glumačkih talenata današnjice, no posljednih dana je javnost zainteresirao otkrivši svoj hobi.


Tom Hanks, zvijezda filma Forrest Gump, Cast Away, Bridge of Spies i brojnih drugih, najpoznatiji je po svojoj zvjezdanoj holivudskoj karijeri. Osvojio je dva Oscara za dvije uzastopne godine, pokupio je četiri Zlatna globusa i sedam Emmyja.

Vezani članci Izabrani američki predsjednik Joe Biden Kako će izgledati Bidenova inauguracija: Otkriveni novi detalji, poznato i koje će zvijezde sudjelovati Matt Damon Obavijestio curu o prekidu preko televizije, a preokret u karijeri doživio je kad je ubacio erotsku scenu

No, unatoč brojnim nagradama, javnost se jako zainteresirala za njegov neobičan hobi. Naime, Tom Hanks je sakupljač. No ne običan sakupljač nekretnina, automobila itd. Njegova zbirka je prilično originalna, on skuplja pisaće strojeve.

Počevši sa sakupljanjem sedamdesetih, sada je navodno vlasnik više od 100 pisaćih strojeva.

Koliko mu znače govori i činjenica da je razvio aplikaciju za njih - aplikacija Hanx Writer koja imitira zvuk stvarnog pisaćeg stroja. Osim toga, nedavno je napisao i fiktivnu knjigu o njima, prenosi Grazia.