Život dizajnerice

Tko je bila tragično preminula L'Wren Scott?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

L'Wren Scott dizajnirala je za brojne osobe u Hollywoodu a navodno je trebala napraviti vjenčanicu i Angelini Jolie.

L'Wren Scott 1. siječnja napunila je 47 godina. Odrasla je u gradu Roy u Utahu u mormonskoj obitelji koja ju je posvojila.

Pogledaj i ovo Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) tuge koje ne prolaze Velike ljubavi slavnih: Pronašli su srodnu dušu, a onda su ih razdvojile iznenadne tragedije

 Djevojka Micka Jaggera pronađena mrtva

Karijeru je počela kada ju je uočio fotograf Bruce Weber na snimanju za Calvin Klein. Ubrzo nakon što je završila srednju školu u Utahu preselila se u Pariz i počela raditi kao model za velike modne kuće i snimala s poznatim fotografima.

Početkom 90-ih godina preselila se u Kaliforniju i počela karijeru stilistice u suradnji s fotografom Herbom Rittsom. Radila je i s Karlom Lagerfeldom te Mariom Sorrentijem.

Jedan on njenih ranijih angažmana bio je u kampanji za Elizabeth Taylor koja je izdala parfem 'White Diamonds'. Ubrzo je postala utjecajna stilistica. S Madonnom je radila 2009. na snimanju s modelom Jesusom Luzom, dvije godine nakon odabrala je odjeću za snimanje Julije Roberts i Toma Hanksa.

Dizajnirala je odjeću za nekoliko filmova poput Oceanovih 13 i Eyes Wide Shut. Prvu kolekciju imala je 2006. koja se zvala 'Mala crna haljina'. Amy Adams, Sarah Jessica Parker, Nicole Kidman, Angelina Jolie i Penelope Cruz njezine kreacije su nosile na Oscarima. Navodno je trebala dizajnirati vjenčanicu za Angelinu Jolie.

S Mickom Jaggerom, pjevačem The Rolling Stonesa bila je u ljubavnoj vezi od 2001. Sudjelovala je kao dizajnerica na dokumentarnom filmu The Rolling Stones.

Pronađena je mrtva u stanu u New Yorku a prema nekim navodima objesila se. Službeni uzrok smrti objavit će mrtvozornik.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene