Prema rezultatima specijalizirane web stranice koja predviđa dobitnike Oscara, AwardsWatch, film Ivone Juka zauzima sam vrh ljestvice.


Film 'Ti mene nosiš', koji je producirao 4film, a koji se nalazi u utrci za Oscara za najbolji strani film, zauzeo je visoko drugo mjesto na AwardsWatch-u, specijaliziranoj web stranici za predviđanje dobitnika Oscara.

Vezani članci Slika nije dostupna NAJVEĆE PRIZNANJE Ivoni Juki za scenarij i režiju „Ti mene nosiš“ Slika nije dostupna Hrvatski film sve popularniji: Naša ekipa oduševila i slavnog Richarda Gerea

'Ti mene nosiš', redateljice Ivone Juka, nalazi se na drugom mjestu, pored glavnih favorita ovogodišnje dodjele Oscara za najbolji strani film – iza brazilskog 'Second Mother', a ispred mađarskog 'Son of Saul'.

Film 'Ti mene nosiš' u utrci za nagradu Oscar

AwardsWatch.com prvi je community portal koji se bavi predikcijama filmskih, televizijskih i glazbenih nagrada. Trenutačno najaktualnija dodjela filmskih nagrada Oscar, kojoj se posvećuje i najveća pažnja, zaokuplja velik dio čitatelja AwardsWatcha, a ljubitelji filmske umjetnosti koji su imali prilike pogledati filmove u konkurenciji mogu glasati za glavne Oscar kategorije, među kojima je i Oscar za najbolji strani film.

AwardsWatch u glavnom članku ističe 'Ti mene nosiš' i kao jednog od malobrojnih filmova ovogodišnje utrke koje su režirale redateljice i koji je jednako dobro prihvaćen kako od publike tako i od kritičara diljem regije.

Hrvatski film 'Ti mene nosiš' oduševio publiku u Sarajevu

Snimljen u hrvatsko-crnogorsko-srpsko-slovenskoj ko-produkciji, film 'Ti mene nosiš', do sada je ovjenčan s ukupno sedam nagrada, od kojih se posebno ističu dva Grand Prixa za najbolji film (Avvantura Film Festival i LET'S CEE Film Festival), kao i Zlatna mimoza za najbolju režiju u Herceg Novom. U utrci za najprestižniju filmsku nagradu Oscar nalazi se među 81 filmom iz cijelog svijeta, koji s nestrpljenjem očekuju 14. siječnja 2016., kada će službene nominacije biti i objavljene.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook