Život ga nije mazio

Teška životna priča legendarnog glumca: Obiteljska tragedija gotovo ga je slomila

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ljubiša Samardžić potječe iz rudarske obitelji. Život ga nije mazio, a talentirani glumac, koji je osvojio srca televizijske publike brojnim ulogama, koračao je uzdignute glave čak i u najtežim trenucima.

Ljubišu Samardžića život nije mazio. Talentirani glumac ipak nije dopustio da ga težak život slomi. "Ja sam ustvari čovjek iz rudarske obitelji, koji smatra da je taj rudarski kruh zaista težak. Znam da sam kao dijete upamtio nešto veoma značajno, a to je poštovanje čovjeka po svaku cijenu i požrtvovnost za svakoga.

Pogledaj i ovo showbuzz Samo tjedan dana od sahrane Opljačkan stan Ljubiše Samardžića: Lopovi iskoristili glumčevu smrt

Uvijek sam u glumu unosio srce i iskrenost, želeći po svaku cijenu da mi se to vrati. Na sreću, ta moja iskrenost je bila presudna da imam veliki, ogroman kredibilitet autora i kod kolega", govori poznati umjetnik. Ipak najteži životni udarac doživio je kada je ostao bez sina Dragana, koji je preminuo u 34. godini od leukemije.

Zbog gubitka sina njegov život je izgubio smisao na trenutak, međutim uz pomoć supruge Mirjane koja ga je podigla s dna, uspio se izboriti i krenuti dalje. "Otkad smo formirali obiteljsku produkciju prije dvadeset i kusur godina, naš Gaga je obavljao vrlo delikatne produkcijske poslove. Poslije njegovog odlaska produkcija je ostala bez glave. Majka u prvo vrijeme nije mogla ništa raditi, jer je njegov odlazak trebalo izdržati. Kada je Gaga odlazio mislio sam da neću moći izdržati, ali me Mirjana trgnula i natjerala da radim jer ću u tome, kako je rekla, naći smisao opstanka.

Kako je vrijeme odmicalo, a teret bivao sve veći i veći na mojim plećima jer je dugove trebalo vratiti, Mirjana je shvatila situaciju i spontano zauzela njegovo mjesto u produkciji. Ona je oduvijek mnogo radila jer potječe iz čestite i vrijedne obitelji u kojoj je rad svetinja, a ne teret. Nas dvoje smo sretan spoj. Težimo istom cilju, snimiti nešto lijepo, da djelo nosi toplinu, da ispunjava ljude, da mogu gledati i bake i djeca. Mi jedno prema drugom imamo nesebičan odnos i u poslu i u životu, što je rijetkost za današnje brakove. Zajedno smo jači, odolijevamo uspješno prijekim pogledima", pričao je tada Ljubiša Samardžić.

Poznat kao umjetnik koji brižljivo čuva intimu, prilikom rada na seriji "Miris kiše na Balkanu" otkrio je nekoliko detalja o svojoj Mirjani koja mu je bila oslonac i davala vjetar u leđa. "Kao što je ljubav presudna u životu junaka 'Mirisa kiše na Balkanu', tako je i za mene ljubav bila presudna u izboru životnog suputnika, iako je moja majka "zagovarala" drugu. Zavolio sam prelijepu, šarmantu, pametnu i premladu Mirjanu iz čestite građanske obitelji. Vodio sam računa s kim počinjem zajednički život. Osjećao sam da je ona žena mog života. I nisam se prevario.

Mirjana je rasla u obitelji koja poštuje dom, knjigu, glazbu, kazalište, ali ponajmanje film. Vjenčanjem je u moj razbarušeni život unijela unutarnji red i mir, neophodan za mirnu karijeru glumca. Divio sam se njenom odnosu prema djeci, meni, prijateljima, smislu za ljepotu, a posebno komunikaciji s ljudima. Bila je i ostala ponosna. Šutjela je i kada jesmo i kada nismo imali, znala je drugima podariti radost i pomoć, i sve je uvijek činila srcem, iskrenošću. I sve ove vrline unijela je i u naš zajednički posao", rekao je ranije Samardžić i dodao:

"Kad je Gaga odlazio, mislio sam da će mi uskoro doći kraj. Mirjana me trgnula, jer je bila svjesna da sam moralno pao, smršavio, izgubio volju za bilo čime. Govorila mi je: 'Čovječe, život je smrt, upamti to! Nastavi raditi jer ćeš u tome naći smisao opstanka'. Bila je u pravu. Šteta što nije završila psihologiju."

Nikada ga pozitivan duh nije izdao. "Zdravlje nije baš najbolje, ali u svakom slučaju idemo dalje", rekao je prije nekoliko mjeseci Samardžić, piše Kurir. Osim supruge Mirjane, oslonac mu je bila kći Jovana, ali i unuci. "Unuci su u naš život unijeli novu energiju. Mirjana je bila i ostala stup kuće, oslonac i golema pomoć", rekao je Ljubiša.

Ljubiša Samardžić preminuo je 8. rujna 2017. godine, u 81. godini života, poslije duge i teške bolesti.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene