Ma kako?

Mislili ste da znate sve o Titanicu? Provjerite opet!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kako se bliže Oscari, tako se sjećamo i najuspješnijih filmova. Ova dodjela mogla bi proći u znaku Leonarda DiCapria, zato smo našli i nekoliko zanimljivosti o filmu koji je obilježio njegovu karijeru...

Skoro da nema osobe koja nije gledala legendarni film 'Titanic' koji je izašao 1997. godine, a odnio je čak 11 Oscara! Bez sumnje je to jedan od najpopularnijih filmova u Hollywoodskoj povijesti, te jedna od najuspješnijih uloga glumca Leonarda DiCapria.

Pogledaj i ovo Titanic (Foto: Screenshot Youtube) isplovio 1912. godine Ovo su stvarne priče likova koje smo gledali u filmu "Titanic", a otkriveno je i koje su se scene zbilja dogodile

Zar ih je moguće pobrojati sve? Leo i sve njegove uloge u 1 GIF-u!

No, on još uvijek nije osvojio prestižni Zlatni kipić iako je do sada bio nominiran četiri puta. I dok se njegovi obožavatelji nadaju da će ova godina biti dobitna za Lea jer je nominiran za glavnu ulogu u 'Vuku s Wall Streeta', prisjetit ćemo se nekih zanimljivosti, zahvaljujući BuzzFeed.com, koje možda ne znate o njegovom najpoznatijem filmu Titanicu.

Jeste li znali...

1.    Hollywoodski studio koji je financirao film za glavnu ulogu Jacka Dawsona htio je Toma Cruisea! Leonardo DiCaprio bio je tek drugi izbor što se pokazalo kao povijesna odluka.

2.    Slično je bilo i s likom Rose jer je čak Madonna bila razmatrana za ulogu koju je na kraju dobila Kate Winslet.

3.    Jack Dawson (kojeg je utjelovio DiCaprio) bio je stvarna osoba koja je doista bila na Titanicu. To je James Cameron saznao tek kada je napisao svoj fiktivni lik Jacka Dawsona.

4.    Znate onu erotičnu scenu u kojoj Leo crta Katein akt? To zapravo nije njegova ruka, već ruka redatelja Jamesa Camerona.

5.    Rečenica 'Ja sam kralj svijeta' koju Leo izvikuje na Titanicu nije bila u scenariju, on ju je sam dodao i tako se uvrstio među najbolje filmske citate.

6.    Glumci na setu dobili su lekciju o bontonu, manirama i ponašanju kako bi dobili na autentičnosti.

7.    Gloria Stuart i Kate Winslet bile su nominirane za Oscara za istu ulogu Rose

8.    Redatelj James Cameron osigurao je da na setu glume potomci poginulih na originalnom Titanicu.

9.    Titanic je ujedno i prvi ne-glazbeni film koji je dobio Oscara za film godine, ali i Oscara za Najbolju pjesmu  Celine Dion 'My Heart Will Go On'.

10.    Trebalo je više novaca da je napravi film Titanic nego što je koštala cijela izgradnja originalnog broda.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene