Britanska pjevačica jasno je izrazila svoje mišljenje o kontroverznom zakonu.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Bolnica/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Je li u Dubrovniku obavljen pobačaj bez anestezije? Ministarstvo šalje inspekciju, a oporba se digla na noge Ilustracija: Thinkstock I u Hrvatskoj odobrena tableta za medicinski abortus: "Žene više neće morati na bolne kiretaže"

Lily Allen na svom je Twitteru napisala da majke nose najveći dio brige o djetetu i da se poslije porođaja njihov život potpuno mijenja zbog čega one moraju moći same odlučiti hoće li roditi ili ne.

Pjevačicazagovara prava majki da same odluče hoće li i kada pobaciti. Naime, Lily koja čeka svoje drugo dijete sa suprugom Samom Cooperom, s kojim ima 11-mjesečnu kćer Ethel, dala je svoje mišljenje o aktualnoj debati britanske vlade u kojoj se ograničenje pobačaja smanjuje s 24. na 12. tjedan trudnoće.

>> Pjevačica u iščekivanju drugoga djeteta!

Lily smatra da je pravo svake majke da sama odlučuje o abortusu jer rođenje djeteta ima ogroman utjecaj na život osobe. 'Ok, djeca su prekrasna, ali njihovo je odgajanje gadan posao jer ona ne mogu ostati sama kod kuće dok ste vi cijeli dan na poslu. I tate su ponekad divni, ali još su češće u stanju, kada dijete jako plače, ostaviti ga s majkom. Žene su u tim situacijama jako usamljene i tužne pa i ljutite iako svoje dijete vole najviše na svijetu. I tada se pitaju kako bi njihov život izgledao da nikada nisu rodile. Dakle, tvrdim da žene u pitanju abortusa moraju imati pravo izbora', napisala je na svojem Twitteru.

Lily snažno zagovara prava žena iako je i sama proživjela tešku životnu situaciju, nakon što je dvaput imala spontani pobačaj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook