Nagrada je njegova

Odlučeno je - ovo je najgori opis seksa

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kultni britanski glazbenik Morrissey proglašen dobitnikom nagrade za najgori opis seksa.

Kultni britanski glazbenik Steven Patrick Morrissey proglašen je u utorak dobitnikom nagrade za najgori opis seksa ove godine, objavljen u njegovom prvom romanu "List of the Lost".

Pogledaj i ovo showbuzz najbolje od domaće glazbe Objavljene nominacije za četvrtu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&OFF, evo tko će odmjeriti snage na završnoj dodjeli!

Morrissey, bivši pjevač Smithsa i jedan od predvodnika indie scene u svijetu, prvi je roman objavio u rujnu ove godine. "List of the Lost" govori o članovima atletske štefete iz Bostona koje je prokleo demon i ubija ih jednog po jednog.

Bivši frontmen Smithsa, Steven Patrick Morrissey, rastužio je fanove viješću da boluje od raka

Pjevač je nagradu "Bad Sex in Fiction" dobio za opis seksualnog odnosa jednog od atletičara, Ezre, i njegove djevojke Elize. Njih dvoje, piše Morrissey, "spleli su se u kikotavu snježnu grudu potpunog sparivanja".

"Članove žirija oduševia je ekstatična scena Ezre i Elize", navodi se u priopćenju organizatora te se citira opis po kojemu su njih dvoje "vrištali i urlali dok su zaigrano grickali i privlačili jedno drugo u opasan i bučan vrtuljak seksualno-nasilne vrtnje".

Dodjela je bila u utorak navečer u Londonu, a organizatori kažu da Morrissey nije mogao doći jer je na svjetskoj turneji.

Nagrada za najgori opis seksa dodjeljuje se od 1993., a svrha joj je privući pažnju na "loše napisane, površne i odbojne opise seksa u suvremenoj beletristici". Morrisseyju za utjehu, ranije su ovu nagradu dobivali književni velikani poput Normana Mailera, Johna Updikea i Toma Wolfea.

Morrisseyjev prvi roman, objavljen za Penguin Classic, kritika je već dočekala na nož neovisno o scenama seksa.

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene